Activiteiten-Fanshop
Links
Gastenboek

27 augustus FC Hingen - Slekkerboys  1-1

Altijd spannend zo'n eerste wedstrijd na de winterstop. De eerste test geeft altijd aan hoe we ervoor staan. Wie komt er? Wie is er nog niet klaar voor? Kunnen de gebruinde benen en de extra kilo's de volle 2x 30 minuten aan?

We hadden 11 eigen spelers in de tenues gestoken, versterkt met Jos Schlangen en last-minute keeper Dave Mussers. Dat ook de begeleiding het een beetje moeilijk had met de start bleek uit het feit dat we offensief van start gingen.. een opstelling met 12 man.

De eerste helft begon veelbelovend, rust in de achthoede met Jos als rots in de branding, dynamisch middelveld en doelgerichte voorhoede. Kansen en mogelijkheden in overvloed. Na 15 minuten werdt dit door beloond door de 1-0 door Arjan.  Het spelbeeld bleeft ongewijzigd en we hadden het beste van het spel maar in de afronding zat het niet mee. Volgens traditie en de onbeschreven voetbalwet geldt, als je ze zelf niet maakt, dan doen die met de andere tenues het wel. Kort na ons doelpunt kwam een uitbraak van de slekkerboys die met een mooie steekpas, in buitenspel positie iemand vrij voor de keeper zette, die de stand gelijk trok.
De speeltijd was verstreken en extra extra extra en extra tijd mochten ook niet helpen om de volle winst nog binnen te slepen.

Al met al een mooie opening van het najaarseizoen waar we ons zelf een beetje tekort gedaan hebben. Goed was het te zien dat 90% van de steunende leden en nog een paar onverwachte supporters langs de lijn deze eerste line up kwamen bekijken. De derde helft was een beetje minder bezet, maar ik vertrouw erop dat we dat ook wel weer goed maken.

3 september VV St.Joost – FC Hingen  1-5

Op papier zouden we genoeg spelers hebben, maar blij dat we waren dat we 11 spelers hadden? Alweer personen op de lijst die toch niet komen zonder afmelding… Kijkend naar een snikheet temperatuurtje van circa 30 graden en naar de royaal gevulde reservebank van onze vrienden van St.Joost zou je toch denken dat dit geen succesvolle middag voor ons zou worden. Zonder grensrechters (te warm voor), maar met onze Pedro als scheids, begonnen we aan de warmste wedstrijd van het jaar.

Spits John H. van St.Joost liet nog even zien dat hij ooit een gevreesde spits was door onoplettendheid af te straffen, 1-0. Even later kwam Arjan weer vrij voor doel en scoorde de 1-1, dus drinkpauze. We waren toch verrast dat we nog diverse kansen kregen, maar met de E-bal werden deze niet benut. Toch was het André die keeper Piet verraste en de 1-2 aantekende, waarmee we gingen rusten.

Gesterkt door de voorsprong ging het beter lopen bij ’t Hingen. Hurby maakte fraai via een volley de 1-3. Daarna liet John zien dat hij op vrijdagavond ook biljart, getuige zijn puntertje rechts beneden, 1-4. Arjan maakte ten slotte nog fraai de 1-5 in de lange hoek. Buiten deze doelpunten was het nog een fraaie en sportieve wedstrijd met veel kansen over en weer.

De 3e helft werd buiten de kantine gespeeld met een koud pilsje dat goed smaakte. Los van de uitslag, de wedstrijden met onze broeders met de geit zijn altijd gezellig en moesten meer op het programma staan.

10 september SHH vets1 – FC Hingen   3-2

Voor de eerste keer naar Herten tegen een voor ons nieuwe tegenstander, waar veel vroeger voetbaltalent in speelde. Gevreesd voor het kunstgrasveld mochten we warm draaien op veld 2 met echt gras. Toen bleek dat de scheids ook kwam warm lopen op dit veld vond iedereen het toch maar beter op echt gras te spelen. Warm was het weer, volgens velen pas voor de 2 maal dit jaar, na vorige week. SHH bleek meer technische voetballers te hebben, maar wij iets meer inzet, leek het. André had gehoord van het nieuwe in aantocht zijnde tenue, waardoor hij zich een paar bijpassende kicksen heeft laten aanmeten. En wat voor kicksen, nu een paar die wel kunnen scoren, het ging haast vanzelf. Met de lange manen wapperend op snelheid spurtte hij zijn tegenstander eruit en maakte de 0-1! Frank kreeg een pass op maat, maar hij had geen nieuwe schoenen aan, en miste helaas. Onze gastheren kwamen terug op 1-1, maar we bleven kansen krijgen. Marc dacht, waarom zo ver lopen over een veld met 40 meter voor je en verder niemand als je van die afstand ook kan schieten? Helaas Marc, volgende keer iets meer lopen. Ruststand 1-1 en toen was het wachten op de thee die niet kwam, maar de 2 bidons met water gingen er goed in.

De 2e helft gaf een zelfde beeld weer, SHH maakte het spel maar werd niet echt gevaarlijk door onze goede verdediging en keeper, en ’t Hingen loerde op de counter die messcherp was. Alleen met dat warme weer 20 keer diep, dat kunnen André, Marc en Karsten ook niet meer opbrengen op hun oude dag. Toch was André, met zijn nieuwe schoenen, weer succesvol 1-2. SHH kwam helaas weer terug op 2-2. Toen John de discussie aanging met de scheids dat slidings niet mogen, had de scheids alleen oog voor John en niet voor de spits van SHH die Frank neerhaalde en de 3-2 aantekende. Protesten hielpen helaas niet, hadden we maar niet eerst moeten klagen bij de overigens goed fluitende scheids. Hurby kreeg nog een mooie kans op het einde wat de gelijkmaker moest worden, maar helaas…

De 3e helft was eentje van erg hoog niveau, hulde aan onze gastheren uit Herten die ons 2 maal een dienblad met gerstenat brachten en vroegen om bij hun te komen staan. Het was erg gezellig samen, en we zien uit naar de volgende keer dat we tegen deze gezellige boys mogen spelen, al is het alleen voor de derde helft.

17 september FC Hingen - FC Brandweer 2-1

Midden in het feestprogramma van RIOS 80 jaar was de topper tegen onze vrienden van Brandweer Echt gepland. Voor het omkleden en douches mochten we gebruik maken van de kleedlokalen van EVV, waarvoor hartelijk dank. Voor onze gasten van de Brandweer is de wedstrijd tegen FC Hingen altijd een jaarlijks feestje, maar helaas moesten enkele goede spelers een brandje blussen of konden om andere redenen niet. Geen probleem als RIOS een feestje viert, want dan zijn er altijd voldoende spelers te vinden die een balletje willen trappen. Zo was dit keer ook een brandweervrouw erbij, Nadine, die Geert een moeilijk middag bezorgde. We zijn benieuwd of Nadine voortaan ook mee op oefening gaat. Stuur ons de foto's!

Een ander heuglijk feit voor FC Hingen was de uitreiking van de teamjassen, waarvan nog foto's gemaakt werden door hoffotograaf van RIOS, de levensgenieter Theike (van Marietje), ofwel Theo Janssen.
De wedstrijd had voor FC Hingen een moeizame start, omdat het middenveld vaak overlopen werd, en we in de verdrukking kwamen. Roy liet zich de kans dan ook niet ontnemen door de Brandweer op een 0-1 voorsprong te zetten. Dit was ook de ruststand waarmee we blij mochten zijn.

De 2e helft zetten we de zaakjes iets om en kwam nieuwkomer Paul Janssen op het middenveld erbij, waarna we iets meer konden brengen. Hulpbrandweerman Pela kreeg de bal net binnen de 16 op maar een hand, maar de scheids Gé was onverbiddelijk, penalty. Arjan wilde zich dit buitenkansje niet ontnemen om alleen topscorer te worden, en schoot beheerst de gelijkmaker binnen, 1-1. FC Hingen, duidelijk gesterkt door de grote toeschouwergetallen op het hoofdveld, ging verder. Arjan kwam door en zag de meegekomen en vrijstaande Karsten staan. Karsten wist zich even geen houding te geven, twijfelde even of hij de bal echt kon maken, maar besloot toch de bal in het net te schieten! Dit is Karsten's eerste doelpunt in dienst van 't Hingen (het gerucht gaat in zijn carrière?), maar wat maakt het uit als je de matchwinnaar bent geworden, want bij deze 2-1 bleef het.

De 3de helft was bij uitzondering niet bij op 't Hingen omdat RIOS een feestje vierde dat erg gezellig was. Zowel de matadoren van de Brandweer als van FC Hingen dronken gezellig samen nog een of meerdere drankjes en deden zich te goed van de BBQ. Namens FC Hingen willen we RIOS bedanken voor de goede verzorging en de Brandweer voor de sportiviteit en gezelligheid.

24 september SVC2000 - FC Hingen 2-0

Voor de wedstrijd tegen onze vrienden van Swift die nu als SVC2000 acteren was de bank iets minder bezet dan vorige week. We waren met 12 personen en met de ingeroepen hulp van Hingen-inwoner Bob Oelers hadden we toch 2 wissels. Geen overbodige luxe met het lekkere weer en Marc en Hurby die niet helemaal okselfris waren door blessures. We speelden vandaag voorlopig voor het laatst in de geel-zwart gestreepte shirts, maar vanaf volgende week is het de V van Victorie die op onze nieuwe shirts gaat pronken.

De wedstrijd kon eigenlijk alle kanten op, waarbij beide verdedigingen lang stand hielden. De druk werd door SVC opgevoerd toen Maloud op rechts doorging en voorzette op de lange spits waar John het erg lastig mee had en de 1-0 aantekende, hetgeen ook de ruststand betekende. Doelpogingen van FCH leverden weinig gevaar op voor de ervaren SVC-keeper Peter Daniëls.

De 2e helft werd iets feller gespeeld van beide kanten. De boys van ’t Hinge kregen zowaar diverse kansen, maar tot doelpunten kwam het helaas niet. Een van de buitenkansjes was een vrije trap op circa 18 meter van het doel, welke Marc opeiste, maar de naast hem staande John V overtuigde Marc dat hij er toch beter voorstond. Helaas hanteerde John weer eens zijn befaamde tup-schot waardoor de hatelijke nul bleef. John, toch de komende weken blijven oefenen zullen we maar zeggen…, maar niet meer in de wedstrijd.  De spits van SVC maakte verder nog op het randje van buitenspel de 2-0.

De verder goed fluitende scheids wist echter even niet meer wat nu wel en wat nu geen sliding was en liet deze onbestraft, waardoor van beide kanten enig tumult ontstond, hetgeen eigenlijk een smet wierp op de verder erg sportief verlopen wedstrijd. In de politiek werd afgelopen week geroepen “Doe eens effe normaal”, en daar moeten we ons maar bij aansluiten.

Over enkele weken zien we de vroegere Swift-boys weer terug voor het jubileumtoernooi! Tot dan zullen we maar zeggen, enne…. dan geen slidings van ons meer, sorry!

1 oktober FC HINGEN – VV Vlodrop  0-2

Voor FC Hingen was het vandaag een heuglijke en feestelijke dag, want voor het eerst konden we spelen in de compleet nieuwe outfit met trots de V op de borst. Vorige week werd al geschreven dat dit de V van Victory zou zijn, maar toch hoorden we ook de V van Veteranen en na de wedstrijd de V van …? Wat zou het ook, iedereen was erg trots en vond het tenue schitterend. Dat moet op de foto vereeuwigd worden! Maar wat zien we nu, niet iedereen het shirt in de broek, dat kan toch niet, waar is de discipline gebleven? Volgende week maar weer nieuwe foto’s!

Arjan moest werken maar was toch extra gekomen voor de foto, of was het toch om 10 minuten mee te doen om te proberen zijn topscorerpositie te verstevigen? Iedereen gunt Arjan die positie, want de topscorer geeft op het einde een …. !? Vandaag werd weer een nieuwkomer in ons team verwelkomt, good old Ruud Nieskens, broer van Stefan. FC Hingen kreeg enkele zeer fraaie kansen in de eerste helft die goed werden ingeschoten of gekopt maar nog beter werden gepakt door de goede doelman van onze gasten uit Vlodrop. Vlodrop was echter degene die de eerste helft wel wist te scoren 0-1, hetgeen ook de ruststand was.

In de 2e helft kregen we ook nog diverse kansen. Hurby zag zijn vrije trap op de lat uiteen spatten (zie foto). Onze Karsten die zijn eerste treffer tegen de Brandweer maakte, was heel dicht bij de gelijkmaker. Het voetenwerk en het storen gaat Karsten met de week beter af, maar nu wordt het tijd om ook met het hoofd te oefenen, want als je zo’n voorzet zo op maat krijgt, en je boven je tegenstander uitkomt moet ie hangen. Niet bang zijn, je leert het wel! Vlodrop was ook nog enkele keren gevaarlijk, maar Jos was ook in vorm, natuurlijk gesterkt door die mooie nieuwe trui. Helaas voor ons was Vlodrop bij een corner in de rebound ons weer te snel af door de 0-2 op het scorebord te zetten, hetgeen ook de eindstand was.

De 3e helft was weer een ouderwetse gezellige helft op het terras met 25 graden bij Steffanie. Steffanie kreeg ook een teamjas van FC Hingen aangeboden. Zij beloofde deze de hele avond, en de rest van de week, en zeker bij de wedstrijden, te dragen, want hier was ze maar apetrots op. Een nieuwe tatoo met ons logo zal wel volgen? Deze derde helft kreeg een verlenging binnen in het café, en de meesten hebben de scheids niet meer horen fluiten dat de wedstrijd was afgelopen…

8 oktober 2011 FC Hingen - CoShiBiHi   4-1

Heel het Hingen loopt altijd uit voor de clash van het Hingen, de jaarlijkse wedstrijd op de 2e kermiszaterdag, tegen onze buurtgenoten van de schutterij en biljartclub van 't Hinge. Het is altijd spannend om te zien tegen wie we allemaal spelen, want veel van de leden van FC Hingen zijn ook lid van schutterij Wilhelmina of van de biljartclub. Maar velen weten ook dat de scout/spelersmakelaar/manager Ludo Hameleers niets liever wil dan dat CoShiBiHi sterk voor de dag komt en de voetballers graag ziet verliezen van de schutters. Dit jaar lukte het Ludo helaas niet om verrassend met een topper te voorschijn te komen, en dus deden Marc en Wil mee bij de gasten. Naar deze wedstrijd wordt dus altijd uitgekeken, is het niet voor de eerste of de tweede helft, maar zeker voor de derde helft die altijd lang duurt.

Voor de wedstrijd was een echte fotograaf weer paraat om de blamage van vorige week, shirts uit de broek, uit te wissen. Deze man zette iedereen op scherp en lette overal op, iedereen rechter knie op de grond en meer van die zaken. Alleen duurde het zo lang dat de warming up weer opnieuw gedaan kon worden, en onze grens Pedro zelfs niet meer kon vlaggen. Jaja, we worden ouder..

In de wedstrijd werden toch soms verbeten duels uitgevochten en wilde niemand iets toegeven. De definitie van wat nu wel of geen sliding was, was niet voor iedere schutter helemaal duidelijk. Maar waar gaat het om, plezier toch! Good old Paul Janssen zette de voetballers op voorsprong 1-0. Johan Vergoossen, die het elk jaar klaar krijgt om zijn jaarlijkse doelpunt te maken, was ook dit jaar weer gelukkig toen de bal op zijn hoofd viel, hetgeen de 1-1 was. Dit was ook de ruststand, en dit jaar geen jaegerthee maar gewone thee, ook weer even wennen.

Na rust waren het de voetballers die duidelijk maakten dat men dit jaar zeker voor de winst wilde gaan. Paul Janssen maakte met een lobje de 2-1, zijn 2e vandaag. Arjan kreeg het benauwd, want hij zag weer een concurrent erbij komen voor de schutterstitel. Toen André zijn aspiraties ook nog doeltreffend beloond zag worden met zijn 3-1, moest Arjan toch iets laten zien. Met een sliding van Wilke op Arjan, liet hij zich niet afstoppen, ging door en scoorde de 4-1, maar scheids Harry vond het geen doelpunt maar slechts een vrije trap waard. Toch was het Arjan die nog de 4-1 maakte en zijn voorsprong behield.

De derde helft was van bijzonder hoog niveau, want iedereen kwam naar Café 't Hingen, waar Stephanie samen met haar oma voor een heerlijke maaltijd voor iedereen had gezorgd. Bedankt Stephanie, wij konden dit zeer waarderen. De toekomst zal het leren of ze dit voortaan wekelijks gaat organiseren voor ons. De derde helft was een grote verbroedering, waarbij de onenigheden en misverstandjes snel uit de wereld werden gepraat en gedronken. Het was een erg gezellige avond waar we met veel plezier aan terug denken.

Een nieuw idee werd gelanceerd in de 3e helft en we zijn benieuwd wie als eerste hier gebruik van gaat maken, want met een vat bier voor het team krijg je 5 doelpunten extra achter je naam voor de topscorerslijst. Zo krijgen zelfs de heren van de F-side nog een kans!

15 oktober 2011 VV St.Odiliënberg – FC Hingen               rust…

De uitwedstrijd uit naar St.Odiliënberg was er eentje waar we toch een beetje raar op terug kijken, en zeker een ander einde had verdiend. Onze trouwe supporters en leden Né en Joep hadden zich extra de moeite genomen om al dat moois van ’t Hingen te aanschouwen maar helaas is het bij een helft voetballen gebleven.

FC Hingen liet vanaf het beginsignaal gelijk zien dat men dit jaar geen trek had in een nederlaag en had de beste kansen. Toch waren het de gastheren uit St. Odiliënberg die Jos verrasten en voor kwamen op 1-0. Vanaf dat moment zag de scheids niet meer helemaal alles, en werd de irritatie op het veld alsmaar groter, hetgeen toch niet moet kunnen bij veteranenvoetbal. Waar gaat het om, plezier toch? Slidings mochten toch niet, elleboogjes natuurlijk niet, maar als je ook een nieuwe buitenspelregel gaat hanteren, is het misschien even verstandig om even rust te nemen. Arjan zag zijn gelijkmaker op slag van rust dan ook afgekeurd worden, en naar later bleek had de grens het toch goed gezien. Dit was het moment om de rust in te zetten, maar sommige spelers van zowel St.Odiliënberg als van FC Hingen hadden toch meer behoefte aan de douche. Zo was de wedstrijd opeens afgelopen en werd de tweede helft overgeslagen.

Dan maar de derde helft, die we bij onze stamkroeg Café ’t Hingen door brachten. We hadden nog veel na te kletsen, maar toch geeft dit een heel vreemd gevoel zonder 2e helft. We gaan ervan uit dat we komend voorjaar met de voetballers uit St.Odiliënberg wel weer een hele wedstrijd kunnen spelen, want we hebben toch al een jarenlange relatie met elkaar.

De beheerders van de website zijn overigens zeer verheugd in het feit dat de website in een paar weken tijd al meer dan 1000 maal bezocht is. Dat is toch een heugelijk feit en zal zeker potentiële nieuwe sponsoren aanspreken. Maar wie was nu de nummer 1000? Wil de eerlijke nummer 1000 zich melden, want deze persoon willen we toch in het zonnetje zetten. De gelukkige persoon mag een mailtje sturen naar Info@fchingen.nl

22 oktober 2011 Toernooi SVC2000 – 50 jaar Swift veteranen

De veteranen van Swift die tegenwoordig onder de vlag van SVC2000 voetballen bestaan al 50 jaar, en dat is zeker een reden om een feestje te vieren. De clubs waar men een goede band mee heeft waren uitgenodigd voor het spelen van een toernooi, en uiteraard is FC Hingen dan van de partij, zeker als er een feestje is. Het toernooi bestond uit 2 poules van 4 teams, en gespeeld werd volgens het 7 tegen 7 systeem op een half veld.

De eerste wedstrijd was duidelijk voor iedereen behoorlijk wennen hoe je nu moet lopen, en blijkbaar had onze tegenstander SHH uit Herten hier iets minder moeite mee. Eigenlijk verdiende deze wedstrijd geen winnaar, maar toch waren de veteranen uit Herten iets gelukkiger en wonnen zij deze eerste wedstrijd met 1-0.

De tweede wedstrijd was tegen de jubilarissen van Swift, die wij hadden moeten winnen. Eerst werd Hurby uit balans gebracht toen hij net wilde uithalen, maar de terechte penalty bleef uit. Even later kwam hij weer oog in oog met keeper Peter die hij wilde verslaan, maar zag hij de vrijstaande Frank niet staan die wellicht wel het doelpunt zou maken, waardoor de winst binnen was. Helaas bleef het bij de brilstand 0-0. Nog niets verloren, dan maar de laatste wedstrijd winnen tegen SC Leeuwen en dan konden we zelfs eerste worden.

Maar de tegenstander uit Leeuwen kwam vrij snel vrij voor Arjan waardoor we achter kwamen. Verwoede pogingen van Leon en Frank leverden geen doelpunten op. Bij een vrije trap stond het muurtje niet helemaal goed, waardoor Leeuwen zelfs op 2-0 kwam, hetgeen tevens de eindstand was. Resultaat, SC Leeuwen eerste en wij vierde van de poule. Het scheelde niet veel, maar ja dat is scorebordjournalistiek. SC Leeuwen wist zelfs de finale nog te winnen tegen Patro Eisden.

Het was nog erg gezellig druk in de kantine van SVC, een DJ draaide voor de meute, broodjes werden aangevoerd, zodat niemand iets te klagen had. Het was een goede 3e helft die zeker nog lang doorging. Bedankt voor de uitnodiging, het was gezellig en we wensen de veteranen van Swift nog vele jaren toe, en komen graag weer op het 60-jarig jubileum. Is er eerder een feestje, komen we natuurlijk ook!

Zaterdag 29 oktober 2011           FC Hingen – SC Susteren             0-4

De wedstrijd zelf willen we wat voetbal betreft graag snel vergeten. De tegenstander uit Susteren stond er duidelijk beter op dan het team van FC Hingen, dat de top 3 van de topscorers moest missen want zowel Arjan, André als Paul hadden zich voor vandaag afgemeld, maar desondanks stonden nog voldoende spelers op het lijstje. Toch was het verrassend dat enkele personen die zich niet hadden afgemeld toch niet aanwezig waren? Daarom willen we iedereen toch nog eens vriendelijk verzoeken dat als je op staat als speler bij de “Agenda”, en je kan toch niet, stuur dan een mailtje naar info@fchingen.nl waarna 5 personen hier gelijk melding van krijgen en misschien nog kunnen ingrijpen. Voor vandaag konden we gelukkig weer een beroep doen op onze invalkracht, en nieuwe Hingenaar Bob Oelers die binnen 5 minuten nadat hij was gebeld klaar stond. Dank je Bob, hier waren we erg blij mee, en je hebt gehoord dat je van harte welkom bent. Ondanks de komst van Bob eindigden we de wedstrijd met 10 personen en dat is zonde…

De vraag blijft natuurlijk of we met meer mensen de wedstrijd wel hadden gewonnen, want onze gasten uit Susteren combineerden er aardig op los. We stonden steeds in de verdrukking en het leek wel of Susteren met 4 man meer speelde. We mochten ook blij zijn met de 0-1 achterstand bij rust. Het enige wapenfeit van FCH was een vrije trap op 25 meter afstand die hoog over ging.

De 2e helft zette Susteren nog meer druk en wij kwamen er nog minder uit, zeker toen we nog met 10 spelers op het veld stonden. De achterstand liep op tot 0-4, maar het zou ook 0-5 geweest kunnen zijn. We dankten Harry dan ook allemaal voor het eindsignaal. Geert vond dat hij lekker had kunnen voetballen als linksback en dat hij genoeg te doen had, want hij kon steeds een keuze maken uit 3 spelers… . Dit gebeurt niet vaak, maar deze wedstrijd hadden we niet alleen geen doelpunt gemaakt, maar zelfs geen corner gekregen. De keeper van Susteren stond er overigens erg mooi op met zijn mooie gele shirt, waar alleen de V op ontbrak. Achteraf gezien was het toch niet verwarrend, want hij kreeg niet zo veel te doen deze zaterdag.

Onze topscorer Arjan heeft weer geluk gehad vandaag, zijn positie op schutterslijst is nog steeds onaantastbaar, maar hoe lang nog?

Zaterdag 05 november 2011             FC Hingen - FC Maasgouw 1-8

Dat we het deze wedstrijd niet makkelijk gingen krijgen tegen de bezoekers uit Wessem en Thorn wisten we eigenlijk al, maar dat het klasseverschil zo groot was deze keer was ook voor ons een verrassing. FC Maasgouw heeft een erg grote selectie waardoor ze met een roulatieschema moeten werken. Waarschijnlijk lichtelijk geintimideerd door onze prachtige outfits en onze professionele site hadden ze de beste spelers opgetrommeld voor deze wedstrijd. Het waren dan ook de bezoekers die het spel maakte in de eerste helft. Ondanks de inspanningen van onze hulp veteranen van verschillende leeftijden vielen toch de eerste doelpunten van deze wedstrijd aan de verkeerde kant. We waren niet bestand tegen het strakke combinatiespel van Maasgouw. Binnen de korste keren stonden we met 0-3 achter. Vlak voor rust kreeg FC Hingen ook nog een kansje om iets terug te doen. Een prima pass van rechtsbuiten John kwam voor de voeten van spits Arjan die via de buitenkant het strafschopgebied inkwam. Scheidsrechter Harrie gaf goed voordeel en liet doorspelen nadat er een overtreding op Arjan werd gemaakt maar hij toch de bal aan de voeten hield en de bal in de verre hoek wist te prikken. 1-3 was ook de ruststand. Na rust veranderde het spel eigenlijk niet. Maasgouw was de ploeg die het spel wist te maken op het veld in Pey. Dit leidde natuurlijk ook weer snel tot doelpunten, 5 stuks maar liefst. De beste kans van de 2de helft kwam vlak voor het eindsignaal. Karsten gaf een prachtige dieptepass achter de verdediging van Maasgouw waardoor Frits samen met Arjan vrij voor doelkwamen. Helaas ging in die aanval niet alles zoals gepland en werd de prachtige pass van Karsten niet beloond met het doelpunt wat het verdiende.

Zaterdag 19 november 2011                FC Hingen - SC Leeuwen 0-4

Sportvrienden, kennissen en collega-voetballers.. Parochianen en buitenlui...

Aangezien de uitwedstrijd van vorige week tegen Vlodrop niet door was gegaan, lag bij de meeste spelers van FC Hingen de teleurstellende thuisnederlaag van twee weken geleden tegen Maasgouw (1-8) nog vers in het geheugen. Doordat onze eerste en tweede keeper allebei een blessure hadden (gelukkig kon Arjan wel gewoon voetballen) moest onze leider en vedette Toine zijn noppen en handschoenen weer aantrekken en onder de lat plaatsnemen. De opdracht luidde: “Geen terugspeelballen op de keeper”.

Download het hele verslag van Stefan...

Zaterdag 26 november 2011        FC Hingen - VV 't Ven Maaseik   1-3

Voor deze interland, FC Hingen (NL) tegen VV ’t Ven Maaseik (B) en tevens laatste wedstrijd voor de winterstop (voor sommige winterslaap) hadden we te kampen met een aantal afmeldingen en blessures.

Vooral in het doelgebied konden we wegens een blessure nog niet beschikken over Jos, Toine was op zakenreis en Arjan hadden we wegens een nog altijd lichte blessure van André in de spits nodig.

Lees en download het prachtige belevingsverslag van onze topschrijver Stefan...