Home
Algemene informatie
Ons team
Programma
Uitslagen
Wedstrijdverslagen
Archief 2012
Archief 2011
Morrells FC
UK 14 - 16 maart '14
Agenda/Bezetting
Waar vindt u ons
Uit de oude doos
Activiteiten-Fanshop
Links
Gastenboek

De uitslagen van F.C. Hingen 2012:

Voorjaar 2012    
Slekker/Susterse Boys-F.C. Hingen1-2
VV 't Ven Maaseik-F.C. Hingen2-2
Linne-F.C. Hingen2-1
F.C. Hingen-F.C. Ria1-4 
F.C. Hingen-S.C. Susteren1-4 
P.S.V.'35 F.C. Hingen 8-1 
F.C. Hingen DVO 5-8 
St. Joost
-
F.C. Hingen
0-5
SC Leeuwen F.C. Hingen 8-3
Oranje Boys F.C. Hingen 4-3 
    
Najaar 2012    
F.C. Hingen Slekker/Susterse Boys 1-3 
F.C. Hingen St.Joost 0-4 
SHH FC Hingen TNO 
F.C. Hingen Brandweer Afgelast 
F.C. Hingen SVC 2000 3-0 
F.C. Hingen VV Vlodrop 1-3 
F.C. HingenCoShiBiHi 3-2 
St.Odiliënberg FC Hingen Afgelast 
F.C. Hingen Susteren 2-2 
F.C. Maasgouw FC Hingen 6-0 
VV Vlodrop FC Hingen 4-0 
FC Hingen Sportclub Leeuwen 3-7
FC Hingen VV 't Ven 3-1 

De topscorers van F.C. Hingen najaar 2012: 

1. André van Neer  3
2.Fernon Francot; Marc Jessen; Frank Bogie 2
3. Frank van Kerkom; Hurby Sliepen; Paul Janssen; Peter Peeters; Arjan Mols; Mario C.; Niels V. 1
   

 

 

F.C. Hingen - Sportclub Leeuwen  3-7

Onze eerste thuiswedstrijd met verlichting hetgeen voor sommige altijd lastig is. We stonden er niet al te sterk op vandaag, maar ondanks een blessure trok Johnny V toch de schoentjes aan, en gelukkig mogen we Bob als vaste invalkracht weer verwelkomen. De 2e helft kwam Frank Bogie ons zelfs nog versterken zodat we toch wissels hadden, hetgeen ook wel nodig was. Velen zullen toch aan de wedstrijd terugdenken dat deze nederlaag wel erg geflatteerd was en dat er misschien wel meer in had gezeten mits mits...

Halverwege de 1e helft kwam FCH op voorsprong toen Hurby zijn man uitspeelde en over de andere kant van het veld de vrijstaande Marc zag staan die mooi voorgaf op de inkomende André die de 1-0 binnen tikte. Heel lang duurde deze voorsprong niet want onze gasten uit Leeuwen kwamen snel terug op 1-1. FCH zette hierna weer druk op de achterhoede van Leeuwen, en deze druk werd een verdediger van onze gasten te veel, waardoor hij een voorzet voorkwam door met zijn hand de bal tegen te houden. Marc klaarde het klusje beheerst vanuit de 11-meter stip, 2-1. Toch kwamen onze gasten voor rust nog langzij waardoor we met een gelijke stand gingen rusten.

De 2e helft begon goed voor Leeuwen die een voorzet inkopten en ons op achterstand zette, 2-3. Het was Frank Bogie die eerst nog een kans kreeg, maar even later was zijn volgende kans toch raak en bracht ons weer gelijk. Hierna kwam een fase aan waar FCH had moeten doordrukken. Schoten van Paul en van Hurby werden door de doelman van onze gasten fraai gekeerd. Hierna werd de doorgebroken Frank met een sliding met of zonder overtreding in de 16 neergehaald, hetgeen niet resulteerde in een strafschop of vrije schop. Mopperende Hingenaren zagen toe hoe Leeuwen de bal gelijk naar voren schopte waarbij men de 3-4 binnen schoot. Even later werd een overtreding op Hurby ook niet bestraft en uit de directe tegenaanval werd de 3-5 gemaakt. Waar kwam dat nu toch door? Even een blik op de bank maakte duidelijk dat FCH niet zonder zijn Johnny's kan, want zowel de Goertz en de Verheijden versie waren gewisseld. Sommige van ons waren iets teleurgesteld en maakten de wedstrijd niet meer vol, waardoor in de slotminuten onze gasten nog twee maal scoorden en misschien wel verdiend maar toch wat geflatteerd met 3-7 wonnen.

De 3e helft was duidelijk Stephanie de beste partij. Zij had weer heerlijke soep met broodjes voor onze gasten en voor onze eigen strijders klaar gezet welke met grote dank werd aanvaard.

Volgende week de laatste wedstrijd van het seizoen, thuis de interland tegen het Belgische VV 't Ven, waarna zeker nog een 3e en misschien zelfs 4e helft valt te noteren? Dat vraagteken staat er omdat we geen grote bezetting hebben, en we de nodige hulptroepen moeten gaan inschakelen. Probeer daarom toch te komen als het maar even kan! 

  

 VV Vlodrop - F.C. Hingen  4-0

Het was donker en koud toen we zaterdag met een zeer ingekorte selectie met Bob en Ron J. als hulpkrachten en Toine als enigste wisselspeler het, zoals het uitzag, pas gerenoveerde kleedlokaal uitkwamen. Eén van de spelers (zal geen namen noemen maar hij draagt nr. 18, heeft krullen, en een witte slidingbroek) had de alcohol van de vorige avond nog in de benen en had al moeite met gewoon te lopen, laat staan rennen… 

De "stadion verlichting" was al aangemaakt zodat we de bal toch nog enigszins konden zien rollen.

De vorige wedstrijd tegen Vlodrop op eigen veld werd met 3-1 verloren. Als het vandaag maar een betere uitslag zou zijn.

We begonnen redelijk sterk aan de wedstrijd maar Vlodrop was eigenlijk vanaf de eerste minuut beter.

Ze beschikten over sterk samenspel, wat lastig was om te verdedigen. Overal liep wel een speler vrij die ze, zo het leek, zonder enige moeite bereikten.

Na een goed kwartier kwam de niet al te verrassende stand van 1-0 op de borden. Pech voor ons, feest voor hun..!! 

Maar, we bleven het proberen. Het veld was niet geweldig en een poging om snel om te draaien veranderde in een draaicirkel die John V. ook met zijn vrachtwagen maakt. Eén sliding en moeder de vrouw is weer lastig.. De conditie van het veld was nog vele malen slechter dan die van sommige spelers. 

Er werd een paar keer geprobeerd om de goal te raken maar een doelpunt bleef uit.

Met 1-0 achterstand gingen we ook de rust in. Er werd voorgenomen om de achterstand om te buigen naar een voorsprong. Vol goede moed begonnen we aan de 2e helft. Helaas was er al snel BAM-BAM, de 2-0 en de 3-0 die het alleen maar erger maakten. Er werd niet heel erg veel meer bereikt met onze passes, wat we ook probeerden. Het leek alsof al onze ballen werden onderschept. 

Niet veel later was er ook nog een 4-0 die het slot pas echt op de deur deed. Vanaf nu konden we een overwinning op onze buik schrijven.

Het fluitsignaal was daar, 4-0 was de eindstand. We hadden ondanks alle tegenslagen toch ons best gedaan maar het mocht niet lukken.

Frits heeft aangegeven volgend jaar i.p.v. topscorer de rol van vlagger in te willen gaan vullen. Dit om Pedro waar nodig te vervangen.

Hebben we er 2 met verstand van zaken. En Frits, je weet, een goede vlagger pakt op een seizoen minimaal 3 punten voor de club!!

Tot zover deze week, op naar Leeuwen.

Oont Zaoterdig oftwel, tot Zaterdag! 

 

F.C. Hingen - CoShiBiHi  3-2

Het zit er weer op. De wedstrijd van het jaar is verleden tijd. De krachtmeting waar het hele Hènge al maanden naar uit heeft gezien, waarvoor afspraken zijn afgezegd en ploegendiensten zijn omgezet. Voor diegene die geen zin hebben in een uitvoerig wedstrijdverslag met analyse (dit zullen vooral de spelers van Coschubihi zijn) volgt nu de korte versie van het verslag.

FC Hingen – Coschubihi. Aanvang 16.00 uur. Eerste helft ca. 30 minuten. Veel regen. Geen bijzonderheden. Rust 0-0. Tweede helft wederom ca. 30 minuten. 35e minuut 0- 1. 39e minuut 0-2. 45e minuut 2-1. 50e minuur 2-2. 55e minuut 3-2 voor FC Hingen. Aansluitend 3e helft ‘op ’t Hènge’.

En dan nu, voor de echte liefhebbers, de mensen die er eens goed voor gaan zitten en onder het genot van een bakje koffie een gedegen verslag willen lezen, de lange versie van het wedstrijdverslag.

Pey, het is zaterdagmiddag 13 oktober tegen half vier als donker wolken zich samenpakken boven ‘de Bandert’ en de spelers van FC Hingen en Coschubihi de kleedlokalen van Rios binnendruppelen. Ergens moet er iets mis zijn gegaan in de communicatie met de zusters Karmelietessen. Er was toch om zegen gevraagd? Heeft wellicht toch iemand regen verstaan! Stel voor om het volgend jaar de paters van Lilbosch te vragen. Mocht het dan toch regenen, dan kunnen ze, bij wijze van aflaat, een aantal flesjes Trappist ter beschikking stellen. Maar dat terzijde.

Binnen in de kleedlokalen heerst een beladen sfeer. Het is niet voor niets voor beide teams de belangrijkste wedstrijd van het jaar. Voor FC Hingen, omdat het een prestigeduel is. Voor Coschubihi omdat het gelijk ook de enige wedstrijd van het jaar is. Bij verlies heb je een jaar lang geen wedstrijd gewonnen!

Dan is het zover. De spelers betreden, onder gestaag vallende regen, het veld voor de warming up. Een blik op de spelers van Coschubihi maakt duidelijk dat zij zich nog geen zorgen hoeven te maken over ledenaanwas. Er lopen de nodige aspirant leden bij. Daarnaast is het aantal ‘dispensatiespelers ook hoger dan gebruikelijk. Een kleine tien minuten wordt er warm gelopen. Je kunt duidelijk zien dat het veteranen zijn. Er wordt nog geen stap teveel gezet. Alle energie wordt opgespaard voor de wedstrijd. Dan is het tijd voor de opstelling. Bij afwezigheid van Jos staat Toine ‘op doel’. Stefan, Paul, Ton en Geert vormen de solide achterhoede. Karsten, Hurby, John V. en mysterie man Fernon zijn de aanjagers en/of stofzuigers op het middenveld en aan John G. en Marc de mooie en dankbare taak om doelpunten te schoren. Daarnaast aan Frits (die ook nog eens liet zien een bekwame grensrechter te zijn en gedurende de eerste helft Pedro op waardige wijze verving), Ruud en Peter de schone taak om de reservebank te vullen en geduldig af te wachten tot het moment waarop heel ’t Hènge ze in actie zou zien. Rest nog te vermelden onze geblesseerden, Frank en André, die noodgedwongen deze wedstrijd aan zich voorbij moesten laten gaan. Nu ieders positie duidelijk was, kon het spel beginnen. Het is tegen vier uur als de scheidsrechter (Harrie Vergoossen) de bal vrijgeeft en FC Hingen aftrapt. Voor het in ruime mate opgekomen publiek (ik schat toch al gauw een man/vrouw/kind of 50, door de paraplu’s was een betrouwbare telling ondoenlijk) begonnen zowel FC Hingen en Coschubihi voorzichtig aan de wedstrijd. Over en weer enkele kleine speldenprikken, maar nog geen echte doelkansen. Het bleef bij aftasten, maar het moet gezegd, de belangen waren dan ook erg groot en de teams deden de eerste 15 minuten weinig voor elkaar onder. Bij het vorderen van de eerste helft begon FC Hingen het betere van het spel te krijgen, er ontstond een licht veldoverwicht en er kwamen ook kansen. Een aantal van deze kansen werden echter vakkundig om zeep geholpen door de grensrechter van Coschubihi die, geassisteerd door een souffleur met paraplu, diverse keren voortijdig voor buitenspel vlagde. Dit tot ongenoegen van FC Hingenspeler Marc, die in woord en gebaar aangaf het hiermee oneens te zijn. De letterlijke weergave zal ik niet geven (er lezen wellicht ook kinderen dit verslag) maar het kwam er op neer dat een bezoek aan Hans Anders ten zeerste werd aanbevolen. (Naschrift redactie: desgevraagd, tijdens de 3e helft aan de betreffende grensrechter, ik zal geen namen noemen omdat Jelle de J. heeft aangegeven hierop geen prijs te stellen, heeft deze echter gezegd; en ik citeer ‘een grensrechter verdient minimaal 2 punten voor zijn team’. Het mag duidelijk zijn dat Marc enig recht van spreken had.).

Kort voor het verstrijken van de 1e helft valt de eerste wissel bij FC Hingen te noteren. Bijzonder verheugd dat hij nog net even de laatste twee minuten voor de rust in de stromende regen mocht opdragen betrad Peter het veld. Je kon van zijn gezicht aflezen dat hij het helemaal gehad had met de reservebank. Overigens reservebank, had ik al vermeld dat inmiddels ook de F-side van het Hingen (weliswaar slechts ten dele) was gearriveerd. Pit, Né, Harie en Joep hadden zoals gewoonlijk weer en wind getrotseerd om hun Hènge te komen aanmoedigen. Nog voor rust was FC Hingen dicht bij de openingstreffer. Een snelle!!! Uitbraak van John G. bracht hem bijna oog in oog met de doelman van Coschubihi. Onbaatzuchtig schoof hij de bal naar rechts waar de meegelopen Peter deze slecht hoefde in te tikken. In gedacht was het helemaal uitgetekend. Helaas, John schoot de bal iets de enthousiast en aangezien de bal geen gedachte kan lezen vloog deze even enthousiast over de achterlijn. Jammer. Dan even een schrikmoment voor FC Hingen. Nee, geen gevaarlijke aanval van Coschubihi, maar het uitvallen van John V. met een vervelende blessure. Ruud neemt, naar later blijkt ook maar voor heel even, zijn positie over. Op slag van rust nog één kans voor FC Hingen. Peter breekt door op rechts en stevent op volle snelheid op het doel van Coschubihi af( let wel MET bal). Rand zestien meter legt hij de bal breed, daarbij rekening houdend met de gemiddelde snelheid van zijn FC Hingen medespelers. In dit geval was het echter Fernon die mee was gesprint en deze was dan ook al ruimschoots voorbij het punt waar de bal naar toe werd geschoten. Jammer, maar helaas, weer een in beginsel fraaie kans gemist. De oplettende lezer zal inmiddels gemerkt hebben dat er weinig tot niets staat vermeld over Coschubihi. Dit klopt en geeft aan dat er met aandacht wordt gelezen.

In de rust wordt in beide kampen de 1e helft geëvalueerd. De conclusie mag duidelijk zijn, er is nog alles mogelijk. Een blik in het kleedlokaal van Coschubihi leert dat men lering heeft getrokken uit het dopingschandaal van Lance Armstrong. Er vinden geen geheimzinnige zaken meer plaats. De Schrobbeler staat gewoon op tafel (uw verslaggever kan er over meepraten/drinken).

Bij aanvang van de tweede helft is het gelukkig gestopt met zacht te regenen. Het plenst nu tenminste duchtig en men hoeft zich er in elk geval geen zorgen over te maken dat men niet met een ‘bezweet’ gezicht van het veld stapt. Het is Coschubihi dat aftrapt en gelijk duidelijk maakt dat men orde op zaken wil stellen. Met gedurfd voetbal (en Henk v.d. V. in het team) wordt er zelfs iets van pressie uitgeoefend op FC Hingen, dat aan de tweede helft is begonnen met Frits in de plaats van de licht geblesseerde Ruud. Dit alles onder de opzwepende klanken van de karaoke annex soundmachine van Ludo die een en ander professioneel van commentaar voorziet. Na 5 minuten in de 2e helft is het een prinselijke solo van Roy die deze zelf bekroont met een steek streep in de benedenhoek. 1-0 voor Coschubihi. De Coschubihi aanhang juicht en de Karaoke machine piept en knarst onder het commentaar van Ludo. Het tekent de spelers van FC Hingen dat ze niet onder de indruk zijn van deze tegenslag. Het is immers niet ongebruikelijk om op achterstand te komen. Het begint echter vervelend te worden als een kleine vijf minuten later een voorzet van Ivo, daarbij in geringe mate geholpen door Toine, promoveert tot een wereldgoal. 2-0 voor Coschubihi. De aanhang heeft het niet meer en de dug-out dreunt op zijn fundament vanwege de soundmachine. Maar dan blijkt weer eens dat FC Hingen een veteranen team is. Bij het vorderen van de wedstrijd beginnen de spieren pas echt warm te worden en ondanks de almaar vallende regen en het steeds slechter wordende veld beginnen de eerste aanzetten van serieuze aanvallen duidelijk te worden. Een kwartier voor het einde valt dan ook de verdiende aansluitingstreffer. Vlot combinatiespel over links, een bal die door Coschubihi maar niet weggewerkt kan worden en tot slot een verdekt schot van Fernon. 1-2. Gejuich bij de aanhang van FC Hingen. Geen boe of bah bij Coschubihi. De batterijen zullen wel leeg zijn geweest. Na deze treffer bleven de beste kansen voor FC Hingen. De gelijkmaker kon niet uitblijven en het was Paul die daar, met een geplaatste schuiver in de linker benedenhoek, voor zorgde. 2-2. Inmiddels was het veld door en door nat met hier en daar spontaan gevormde vijvers die in menige tuin niet zouden misstaan en bij de spelers kunnen we inmiddels spreken van, excuses voor de uitdrukking, zeiknat. Er is geen sprake meer van ballen die doorschieten vanwege het gladde veld, nee, je mag blij zijn als de bal ook maar iets naar voren wil rollen. En het is op dit veld, dit zware, fysiek en technisch het uiterste vergende veld, dat FC Hingen de winnende treffer laat aantekenen. Was het eerst nog Arjan die met een streep de bovenkant van de lat teisterde, kort daarna was het John G. die, vanuit een nagenoeg onmogelijke hoek, de bal nog richting doel wist te schuiven, waar het Peter was die de bal – safty first - in het verlaten doel ramt. 3-2. Wederom gejuich bij de supporters van FC Hingen. Het bleef daarentegen oorverdovend stil aan de overkant. Niet onvermeld mag blijven dat, in de resterende minuten, er Coschubihi natuurlijk alles aan was gelegen om nog tenminste een gelijkspel te behalen. Een tweetal keren waren ze er ook dichtbij. Een schot richting linkerbovenhoek, waarbij de hele aanhang van Coschubihi zich al opmaakte om te gaan juichen, werd uit de hoek getikt. Een schier onmogelijke redding. Was het dan Spiderman? Nee. Was het dan Superman? Nee, het was SuperToine. Objectief gezien zou ik ook nog moeten vermelden dat Coschubihi, net voor het einde van de wedstrijd, nogmaals dicht bij de gelijkmaker was. Echter, tijdens de 3e helft heb ik Peter K., oud FC Hingen speler, gevraagd of ik hem ook op een positieve wijze in het verslag moest vermelden. ‘Schrijf maar wat je wil’ was zijn reactie. Dit is, zoals velen kunnen beamen, een gevaarlijk antwoord. Maar goed, ten aanzien van de laatste kans van de wedstrijd. Op een meter of 35 (25 nadat Peter K. zich de bal voor de 4e keer ‘goed’ had gelegd) van de goal kreeg Coschubihi in de slotfase nog een vrije trap. Peter K. plaatste zich achter de bal, een beetje zoals Ronaldo, met de benen iets uit elkaar, de handen losjes naast de al even losse heupen en een blik van ‘wie zal ooit kunnen nadoen wat ik zal hebben gedaan als ik mag gaan aanleggen om te doen wat ik wil doen zodra de scheidsrechter aangeeft dat ik dit mag gaan doen’ (of zoiets). Een kort aanloop, een plop en het is dat Roy de bal nog met zijn hoofd verlengd, anders had deze het doel niet eens bereikt. Weg kans en weg kans op een gelijkspel. (naschrift redactie: het was een streep die, gelukkig voor FC Hingen van richting werd veranderd, anders zou het wel eens gelijk zijn geworden).

Dan, na zestig minuten attractief voetbal en net voordat de spelers zich helemaal kunnen overgeven aan een modderballet, fluit Harrie voor de laatste keer. Het zit er weer op voor één jaar. Een leuke pot voetbal, zowel voor de spelers als voor het publiek. En maar één grote verliezer. Degene die deze wedstrijd niet live heeft meegemaakt.

Downloadversie

 

 

F.C. Hingen - VV Vlodrop 1-3

 

Zoa taege ‘n oer of half vief verzameldje de matadore van ’t Hènge zich in ’t kleidlokaal. De stömming woor mieë es good, nae de äöverwinning de väörige waek op SVC 2000. Gezellig geklets, ’n möpke en gelach mèngdje zich mit de räök van midalgan, Chinees spierbalsem en anger middele óm de bein toch mer in vorm te kriege. Weer zeen neet väör niks veterane.

Den op nao ‘de wei’. ’t Mót waere gezach, ’t veldj loog d’r prima bie. Det doon die jónges van Rios toch edere kier weer good. Väördeil daovan is netuurlik det ze zelf ouch op ’n good veldj kónne spele. Jaomer netuurlik, det se bie ’n get mindere oetslaag ’t veldj neet de sjoud kóns gaeve.

Nae ‘ne kórte warming up, dae wie gebroekelik door de meiste van ós waerdje ingevöld mit biepraote, möpkes tappe (jaomer genóg zeen d’r ouch jóngere laezers en kónne weer hie gein väörbeeldj vermelje) en get ónger de bal trappe, waerde taege vief oer afgetrap. Hie teikendje zich al ’t twieëdje  väörteiken aaf. De bal woor te zach en mós vervange waere door ‘ne angere. Jaomer, den kóns se de bal netuurlik neet mieë de sjoud gaeve es ’t toch ónverwach èns neet mit zoe zitte.

De ieëste helf begós en ’t woor al gauw dudelik. De jónges van Vloedrop combineerde get vlotter, mer ós organisatie woor prima in orde en mit oze inzet woor ouch niks mis. De ieëste tieën menute wore d’r den ouch nag geen gevierlike momente väör de twieë goals. De verangerde zao taege ’t midde vanne ieëste helf. Kort tikke van ós op ’t middeveldj, ’n belke nao Ton dae d’n bal drek deep geuftj op rechs. Andre geit d’r inne hoagste versnelling (wieväöl haet dae d’r waal neet?) achteraan en geuf sjus op ’t goje moment väör. ’n Neet te misse kans (ouch al zeus se oppe televisie det, es se d’r mer good väör betaaldj weurs, ’t toch kan) väör Hurby, dae den ouch de 1-0 bönne sjoot. ’t Mót waere gezach, Vloedrop woor neet ech ónger d’n indrök en bleef tikke. De baetere kanse bleve aevel väör ’t Hènge. De kieper van Vloedrop wól aevel neet mit wèrke. ‘ne Sjäöt van Hurby waerdje nag sjus väör de lien oet de hook getik en door rap oet te loupe dwong hae Andre zoa wuud nao boete det hae neet mieë oppe gaol kós sjete. ’n Belke van Peter dae, nao ‘ne staekpaas van Andre, vrie kós doorloupe, ging door vlot oetkómme vanne kieper ‘ne maeter naeve de gaol.  Oze kieper, Jos, haw ‘t  de ieëst heft redelik röstig. Vloedrop koom d’r neet ech door en Peter stóng väör.

Ónger de rös waerde genaote vanne thee, ’t drinktj zich altied baeter es se väör stuis, en volgdje d’r nag ‘ne wissel. Daonao ging ’t op nae de twieëdje helf.

Vanaaf ’t ieëst moment inne twieëdje helf bleek det ’t neet mieë zoa gemaekelik zoe gaon. De jónges van Vloedrop ginge wujer mit combinere mer ’t leek waal of ’t net aeve get preciezer ging. Of woor ’t soms det ós jónges net aeve get minder precies ginge spele? Óm ’n lank verhaol kort te make, Vloedrop domineerde. ’t Kós den ouch neet outblieve det ’t äöverwich det ze hawwe ouch get op zoe gaon levere. Nao ’n tieën menute inne twieëdje helf waerdje door Vloedrop ‘ne aanval opgezat äöver de linker kantj. Oos verdediging waerde d’r oet geloupe en vanoet ’ne bekans ónmäögelike hook vloog dé bal inne gaol. 1-1. ’t Mót waere gezag. Ós jónges lete de kop neet hange. Mer det goldj ouch väör de jónges van Vloedrop. ’t Bleef tikke door Vloedrop mit zoa aaf en toe ‘ne oetval van ’t Hènge. Echte kanse bleve aevel oet. ’t Woor Vloedrop det zoa taege ’t midde vanne twieëdje helf op väörspróng koom. ’ne Verdektj sjäöt van häöre spelverdeiler woor Jos te mechtig. 1-2. Mer mit ’t wäördje verdektje höbbe we noe waal de reje väör ’t mindere spel inne twieëdje helf. ’t Laag neet aan ’t graas. ’t Laag neet ane bal. Nae, ’t laag ane zón. De zón die dich inne twieëdje helf sjus inne ouge sjeen. Det mót ouch de reje zeen det Vloedrop nag eine kier scoorde. Dit kier woor ’t häöre spits dae ’t net wis te vènje, 1-3.Dit woor ouch de èndjstandj  van deze sjoane en sportieve wedstrijd.

 

Auteur: Peter Peeters 

F.C. Hingen - SVC 2000  3-0

Nadat we een weekend rust hadden gehad dankzij de zoveelste planningsfout bij de veteranen van SHH waren de matadoren van FC Hingen uiterst gemotiveerd en zeer fit voorafgaand aan de wedstrijd tegen onze vrienden van SVC2000!
Met een rijkgevulde reservebank begonnen we sterk aan deze wedstrijd.
FCH combineerde er rustig op los waardoor het voor de bezoekers erg lastig was om in de wedstrijd te komen. Kansen waren er voldoende voor onze strijders, maar het was Marc die de bal met een rotgang de rechterhoek in knalde. 1-0 voor FCH!! SVC2000 kwam hierna iets meer in de wedstrijd maar echt gevaarlijk werden ze niet! Vlak voor rust kwam de thuisploeg zelfs op een 2-0 voorsprong dankzij Andre die listig de doelman wist uit te spelen nadat hij oog in oog met hem kwam! 2-0 voor in de rust! De thee smaakt met een voorsprong toch net iets beter!
Ook na rust gingen we door met waarmee we de eerste helft waren begonnen.
Kansen waren er toch voor beide elftallen.
Na een solo van Arjan kwam Andre wederom vrij voor voor de Roermondse doelman, Andre bleef rustig en prikte de bal netjes in het hoekje! 3-0! Dit was ook de eindstand! Een prima overwinning die toch een beetje de zure nasmaak van de verloren punten tegen St. Joost en de Slekkerboys.

Auteur: Arjan Mols

F.C. Hingen - Slekker/Susterse Boys  1-3

Geen verhaal, maar wel een mooie fotorapportage gemaakt door onze gasten van de Slek: foto's

 

 26-05-2012 Oranje Boys - FC Hingen 4-3 (Toernooi VV Eijsden)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

11-05-2012 St.Joost - FC Hingen   0-5

 In plaats van op zaterdag werd er vandaag op vrijdag gespeeld, een uitwedstrijd in St. Joost. Helaas konden enkele van de vaste mensen zoals John V., Karsten B., Peter P., Frits O., Leon K. en onze “Aussie” er niet bij zijn vandaag dus moesten we het reserveblik opentrekken. Bob O. die vorige week geblesseerd was uitgevallen was nog steeds niet hersteld. Gelukkig was zijn “schoonbroer” in de persoon van Jorn O. wel van de partij. Verder waren Frank B., Danny N. en Dirk V. gevraagd om uit te helpen. 

Met een veldbezetting van 11 spelers en een bank van 4 werd er op St. Joost afgetrapt. Vanaf het eerste moment zetten we onze tegenstander goed onder druk. Via de flanken werd er goed gevoetbald en de voorzetten zijn zelden van zulk hoog niveau geweest. Na een paar missers en een afgeketst schot tegen een van de benen van de mannen van St. Joost kregen we een corner. Marc J. liep richting de vlag om de hoekschop te nemen. Een goede trap zorgde ervoordat de bal hoog richting tweede paal vloog, de keeper passeerde waarna John G. zonder enige moeite in kon koppen, 0-1!
Kort na de aftrap zette we weer meteen goed druk en zo scoorde Marc J. na een perfecte voorzet van Jorn O. de 0-2. Er werden enkele wissels toegepast in beide elftallen en we gingen meteen op jacht na de 0-3. Toch kwamen de mannen van Sint Joost er met vlagen goed uit. Ze creëerden zelf ook enkele kansen maar zagen deze mede door puik keeperswerk van Jos L.telkens in zijn handen of naast het doel belanden. De volgende aanval ging over de rechterkant. Na goed combinatiespel kwam de bal uiteindelijk bij Frank v.K. die de bal na een scherpe voorzet bij Danny N. bezorgde die de 0-3 voor zijn rekening mocht nemen.
Niet lang na de 0-3 floot de scheidsrechter (die overigens de rest van de wedstrijd ook zeer juist en sportief met zijn fluit wist om te gaan) voor de rust.

Hier en daar werd weer wat gewisseld, door enkele wisselspelers werd er een sanitaire stop gemaakt om helemaal “leeg” te beginnen aan de tweede helft. We hadden een moeilijke start en zorgden ervoor dat Sint Joost een paar keer gevaarlijk kon worden. Maar Jos L. hield de 0 en hoe?! Soms strekte hij zich zo ver uit dat je hier en daar wat spiertjes hoorde scheuren en botten hoorde kraken. Ook zandhappen was een van zijn bezigheden deze wedstrijd.
We kwamen weer wat terug in de wedstrijd en er kwamen weer kansen. Mede door goed combinatiespel over alle linies kreeg Stefan G. de mogelijkheid tot uithalen, 0-4.
Toch had Sint Joost ook na deze tegentreffer nog steeds het volste vertrouwen om enigszins terug te komen in de wedstrijd en af en toe lukte het aardig enkele kansen te krijgen.

Weer werden er enkele wissels toegepast en zo kwam Jorn O. weer terug in het veld. Na een goede diepe bal van Geert v.N. via de linkerflank kreeg Jorn O. de bal. Inmiddels stond het doelgebied van Sint Joost al vol met verdedigers. Enkele mannen van het Hingen waren hier ook te vinden en dus besliste twee van hen in de personen van Paul J. en Stefan G. om net buiten de 16 een vrije plek te krijgen. Ook Jorn O. had dit gezien en passte de bal richting de 2. Paul J. die goed had opgelet en had gezien dat Stefan G. helemaal vrijstond zorgde door een mooi overstapje ervoor dat de bal uiteindelijk bij Stefan G. terecht kwam. Deze twijfelde geen moment en schoot op doel. Nadat de bal was aangeraakt door 23572036 spelers van Sint Joost belandde deze alsnog tegen het net. 0-5. Het zat er op. Nu had Sint Joost geen mogelijkheid meer om nog gevaarlijk te worden. Er kwamen nog een aantal kansen voor ’t Hingen maar door goed oplettend werk van de vlagger van Sint Joost werd alles afgefloten voor buitenspel.
Het laatste fluitsignaal van deze mooie vrijdagavond galmde tussen de bomen op het sportveld in Sint Joost. Weer eens een overwinning, goed voor het zelfvertrouwen!

Wat betreft de douches, hier kunnen ze in sportcomplex de Bandert nog wat van leren. In Sint Joost wordt je wel nat als de douche aangaat.

Na het bloed, zweet en tranen af te hebben gedouched werden er nog enkele pintjes genuttigd in de kantine van Sint Joost. De frikadellen kwamen op tafel en het was gezellig.

Voor volgende week zaterdag staat er de uitwedstrijd tegen Leeuwen op het programma. Hopende op een net zo leuke wedstrijd als afgelopen vrijdag en net zo’n temperatuur gaan we dan ook weer voor de overwinning!

 

 06-05-2012 FC Hingen - DVO 5-8

Met nog een aantal wedstrijden voor de boeg voor de zomerstop, en na een weekje sportieve rust (er was afgelopen zaterdag namelijk wel een geweldige feestavond) moesten we vandaag aantreden tegen de veteranen van DVO uit Sittard. 

Met een aantal afwezigen begonnen we redelijk aan de wedstrijd. De voorspelling zou uitkomen, we zouden weggetikt worden. Onze tegenstander was qua positiespel vele malen beter en hadden duidelijk een aantal goede voetballertjes erbij. Vooral hun voorhoede wist zich onderling bijna blindelings te vinden. 

Het duurde niet lang voordat we via een paar klutsballen al op 0-2 stonden. Pech voor de thuisploeg dus. De ballen werden slordig uitverdedigd en dus waren het de mannen uit Sittard die ook via de voet van onze verdediger Geert de bal in hun voordeel achter de keeper zagen belanden, 0-3. Maarrrrrr, Paul Janssen bracht ons terug in de wedstrijd door goed door te lopen en de bal tegen het net te werken, 1-3. Er was weer een beetje hoop, we waren niet geheel kansloos! Helaas duurde het niet lang voordat de 1-4 werd binnengeschoten en dus gingen we met 3 goals achterstand de rust in. Wat wel gezegd moet worden is dat we vandaag een zeer sportieve tegenstander hadden! Natuurlijk zijn er tijdens een wedstrijd af en toe meningsverschillen maar men loopt het veld op om te winnen, toch?!
Met 1-4 als tussenstand begonnen we ook aan de tweede helft en ik zal alvast opbiechten dat ik het preciese scoreverloop vanaf nu dan ook niet meer weet.

Het is mij dan ook onduidelijk of we eerst terugkwamen tot 2-4 of dat we van tevoren nog een doelpunt om onze oren kregen, de 1-5. 
Inmiddels was Frank (speler van Rios 5) in het veld gekomen nadat hij in de eerste helft voor de zekerheid thuis zijn voetbalsloffen was gaan ophalen.

Wat ik wel nog zeker weet is dat ongeveer elke keer als DVO scoorde, wij binnen 2 minuten ook een doelpunt mochten bijschrijven. Met een wedstrijd die makkelijk had kunnen worden uitgezonden op de digitale televisie waren de vele toeschouwers ver te zoeken. Genoeg corners van beide kanten, doelpunten, blessures en een penalty in ons voordeel! Kortom, genieten!

Uiteindelijk eindigde we 5-8 in een spektakelstuk zoals we die dit seizoen en volgende seizoenen niet meer vaak mee zullen maken. De doelpuntenmakers en de (volgens mij goede volgorde) zagen er zo uit:
Paul Janssen 1-3
Arjan Mols 2-?
Marc Jessen 3-? Marc Jessen uit een penalty 4-? Marc Jessen 5-8 

Na de wedstrijd was het weer goed toeven bij Stephanie op ’t Hingen waar de Veteranen van beide elftallen werden getrakteerd op broodjes knakworst. 

A.s. vrijdagavond mogen we aantreden tegen Sint Joost, in Sint Joost. Aanvang van de wedstrijd is om half 8! Op Sint Joost dus. Tot dan! 

21-04-2012 PSV’35 – FC Hingen      8-1

Met een eigenlijk té kleine selectie, slecht weer en dus ook erg weinig toeschouwers  werd er in Posterholt afgetrapt tegen de veteranen van PSV’35.

Meteen kwamen we onder druk te staan en kregen de ballen achterin niet goed weggewerkt. Het leek wel of onze tegenstander in het blauw-wit met 15 man op het veld stond. Ze konden rustig overspelen en kregen in de eerste minuten van de wedstrijd een aantal kansen. Het duurde ook niet lang voordat het 1-0 was. Nat tot op de onderbroek probeerden we toch nog wat ervan te maken maar na de vroege goal hadden de mannen uit Postert een boost gekregen en al snel was het 2-0. Ze kregen alle tijd om er vrolijk op los te combineren. We konden ook niet veel meer doen dan toekijken hoe we telkens weer over de flanken weggetikt werden. Inmiddels was Geert gearriveerd en hadden we 1 wisselspeler. Frank kreeg een elleboogje in de zij en moest zich wegens het gebrek aan lucht laten wisselen waardoor John V. van het middenveld naar de verdediging werd gezet. De regen maakte plaats voor de zon. Helaas had dit geen effect op ons spel en dat van de tegenstander. Af en toe kwamen we eruit en konden we een aanval opzetten maar verder dan een voorzet en een afstandschot kwamen we niet. Het was inmiddels 5-0 toen de scheidsrechter de rust floot. Met hier en daar wat frustraties nuttigden we thee en water in het lokaal en er werd een en ander geschoven. Winnen zouden we niet meer doen maar we gingen ervoor om de schade te beperken. Konden we maar 1 goal maken voor de eer dan was het goed.

Er werd aan de 2e helft begonnen en meteen weer was er druk. Jos verrichte op de doellijn een aantal reddingen waardoor we enigszins gespaard bleven. Al snel was het toch 6-0. Toch kwamen we nu wat vaker eruit en creëerden hier en daar toch een aantal kansen. Op een begeven moment kwam de bal bij Danny welke hem over de doellijn rolde. 6-1! (Het kan ook de7-1 zijn geweest, de volgorde heb ik niet bijgehouden). Ons doelpunt was er en de eer was gered. De mannen van “Postert” voetbalden door al hadden ze het tempo verlaagd. Ze maakten dus ook nog een 7 en een 8-1. Het was mooi geweest. De scheids floot de wedstrijd tot een einde. Al met al was het wel een vriendschappelijke pot. De tegenstander was dit keer vele malen beter, combineerde meer en het leek wel alsof ongeveer alles bij hun lukte en bij ons mislukte. Na de wedstrijd zijn we met nog een aantal mensen naar de kantine eentje gaan drinken waar John V. een prijs voor de tombola van volgende week wist te winnen. Daarna zijn we nog naar het Hingen gegaan waar wederom door Frank en Stefan de deur dicht werd gedaan, ik denk dat het half 2 was, maar zeker weten doe ik het niet meer.......

Zoals gezegd is volgende week aansluitend aan onze thuiswedstrijd tegen Berg de jaarlijkse feestavond. Iedereen wordt bij deze gevraagd één of meerdere prijzen mee te nemen voor de tombola. Laten we hopen dat we geen schade oplopen in de wedstrijd, en zo wel dat we deze dan zo beperkt mogelijk houden.
 

07-04-2012 FC Hingen - SC Susteren 1-4

De zaterdag voor het Paasweekend stond de wedstrijd tegen Susteren op het programma. Eerst zou deze in Susteren worden afgewerkt, maar door een gebrek aan vrije speelvelden werd de wedstrijd verplaatst naar het veld van het Hingen. 

Op enkele afmeldingen na was nagenoeg iedereen van het Hingen aanwezig.

We begonnen redelijk aan de wedstrijd maar de mannen uit Susteren deden waar ze om bekend staan, samenspelen. Af en toe werden we volledig weggetikt, met name op het middenveld. Het duurde dan ook niet lang voordat we op achterstand kwamen. Door een paar slecht weggewerkte klutsballen viel de bal voor de spits van Susteren die koel bleef en de 0-1 binnentikte.

Na de tegentreffer zakten de mannen van het Hingen een beetje in waardoor Susteren rustig verder kon gaan met hun combinatiespel.

Het duurde niet lang voordat er weer enkele kansen kwamen en ze na een aantal zeer sterke reddingen van onze Jos toch de 0-2 op mochten schrijven.

Het was lastig voor ons om de bal bij de spitsen te krijgen en de enkele pogingen die werden gedaan werden helaas niet omgezet in een doelpoging. Totdat Frank besloot om maar eens een keertje mee naar voren te gaan. Hij lopte de bal richting Marc die na een sterk fysiek duel de bal achter de doelman van Susteren werkte, 1-2.

1-2 was ook de ruststand. Bij beide ploegen werden er wat wisselingen gedaan. De keeper van Susteren werd spits, en de spits uit de eerste helft nam plaats onder de lat. Bij het Hingen waren nog enkele tactische wijzigingen om toch nog een gooi naar de 3 punten te doen.

Helaas konden we niet profiteren van de wisseling van de wacht in het doel van Susteren. Er werd een aantal keer een poging gewaagd maar de doelman van de groen-witten zat er steeds tussen waardoor de gelijkmaker uit bleef.

Susteren combineerde er rustig op los en wederom bracht onze doelman Jos een aantal zeer sterke reddingen!! Helaas kon hij niet alle ballen tegenhouden waardoor het na een klein kwartiertje te hebben gespeeld in de tweede helft 1-3 werd.

De kansen aan de kant van het Hingen namen af en de mannen van Susteren kregen er steeds meer. Enkele minuten na de 1-3 mocht de 1-4 worden bijgeschreven.

Dit was dan ook de eindstand en dus gingen de 3 punten mee naar Susteren.

Na de wedstrijd werd er zoals gewoonlijk weer nagepraat op het Hingen. Met een soepje, broodje en een paaseitje was het goed uithouden! (natuurlijk mag een glaasje bier niet ontbreken....)

Dan nog dit: 28 april staat er na de thuiswedstrijd tegen St. Odilienberg een feestavond op het programma.

Komend weekend is er wegens het Koningschieten bij Wilhelmina Hingen geen wedstrijd ingepland.

Tot over 2 weken dus!

 

17.03.12 Linne - F.C. Hingen (2-1)

Met weer een aantal afmeldingen kregen we ook vandaag weer de mensen bij elkaar. Danny, die ons vorige week over de grens nog uit had geholpen als keeper, mocht vandaag zijn opwachting maken in het dit keer geel zwarte tenue van het Hingen. Op een zeer mooi nieuw complex naast de rijksweg stond de wedstrijd tegen Linne op het programma. Één klein nadeel was het kunstgras, eventjes wennen. Theo Golsteijn had in zijn jeugdige jaren nog bij Linne gevoetbald en kende dus een aantal mensen van de tegenstander. Altijd leuk om het op te nemen tegen je oude voetbalvrienden, niet? De mannen van Linne speelden in hun normale blauw-wit-gestreepte tenue. De spelers van het Hingen maakten hun opwachting in het welbekende geel-zwarte tenue, met de V van Victory op de borst, wat kon er nog fout gaan? Met af en toe een ijzige wind werd er aan de wedstrijd begonnen. Jos was terug van weggeweest en startte zoals gewoonlijk onder de lat.

We begonnen redelijk aan de wedstrijd en leken hem al vroeg naar onze hand te kunnen zetten. Met een aantal goede doelpogingen die soms nét langs de paal afgleden waren we de betere partij. Linne had ten opzichte van vorig jaar een aantal versterkingen in de ploeg en dit was goed te merken. Ze speelden goed combinatiespel en wisten ons af en toe redelijk makkelijk te passeren. Hun spel werd steeds beter en ze kwamen steeds meer in de buurt van ons doelgebied. Door een aantal zeer sterke reddingen van Jos bleef de stand gelijk. Na ik schat iets meer dan 20 minuten werd zelfs Jos verslagen, 1-0 voor Linne. Hierna begonnen wij weer aan een klein offensief en het spel werd wat harder. Doordat Linne er niet helemaal uitkwam werden de schouderduwtjes steeds sterker en werden er ook tegen de regels in slidings gemaakt. De scheids kreeg het niet allemaal mee en dus werden deze overtredingen onbestraft gelaten. Rust! Bij aanvang van de tweede helft hadden er wat wissels plaatsgevonden. Hier en daar was er wat geschuift. Karsten was met een blessure uitgevallen en ook John Goertz kwam niet in tenue de kleedkamer uit. We hadden in één keer in plaats van 4 wissels nog maar 2 mensen op de bank zitten. Behelpen dus. Er waren meer personen die niet meer helemaal fit waren. Stefan had vandaag mede door het vochtige weer moeite met lucht krijgen en Marc had een tik tegen zijn voet gehad. Al met al begonnen we sterk aan de 2e helft. Door een goede combinatie kon Danny uiteindelijk zorgen voor de verdiende 1-1. Een eerdere goal in de eerste helft werd wegens een vermeende handsbal afgekeurd. Nu we weer op gelijke hoogte stonden gingen de 2 ploegen gelijk op. Aan beide kanten waren goede doelpogingen, alleen voor de pogingen van Hingen helaas zonder resultaat. Een lange tijd bleef het 1-1. Theo viel na een tijd geblesseerd uit. Nog maar 1 wissel... De schouwderduwtjes van Linne waren vervangen door schouderduwen en zo werd Marc bijna aan de andere kant van de boarding gewerkt. Een fluitsignaal bleef echter uit. Naar mate de wedstrijd vorderde werd het duidelijk dat we het de laatste minuten nog zwaar zouden krijgen. Bij enkele van ons waren de sneeje op. De bal werd alleen nog maar wild weggewerkt en Linnen stond met 10 man op onze helft te voetballen. Ze tikten er vrolijk op los. Er werd nog een goal van hen afgekeurd wegens een handsbal, maar even later was het diep in de extra tijd (ik schat zo'n 7 minuten) toch raak. Na dit doelpunt liepen bij sommige de gemoederen hoog op en de scheids besloot dan uiteindelijk ook tot het einde van de wedstrijd. Zoals gewoonlijk tafelden we nog wat na in de kantine van Linne. De volgende halte was café 't Hingen waar werd gezorgd voor een hapje, het drankje was voor eigen rekening. Pedro, Frank, André en Stefan bleven tot ongeveer 1 uur hier hangen.

 De eerste verloren wedstrijd van deze seizoenshelft was een feit. In drie wedstrijden hebben we alle mogelijke scenario\u2019s al meegemaakt, winnen, gelijkspelen en verliezen. De laatste was niet zo prettig dus voor volgende wedstrijden hopen we af te sluiten met een van de eerste twee. Komend weekend staat er een thuiswedstrijd op het programma tegen SHH Herten. Aanvang van deze wedstrijd is zoals gewoonlijk om 17.00 uur.

 

10.03.12 VV 't Ven Maaseik - F. C. Hingen (2-2)

We begonnen met redelijk spel tegen onze opponent van VV Ven Maaseik. Op een kleiner veld en met een zachtere bal dan  normaal was het toch eventjes wennen voor de mannen van het Hingen. Een échte interland leek het wel, hard tegen hard.

We hadden een aantal afmeldingen, waaronder die van Jos, dus nam Danny (normaal de keeper van Rios 2) plaats onder de lat. Er kon ons dus niks meer gebeuren, althans, dat dachten we...

De wedstrijd was amper bezig of een aanval over onze rechterkant werd meteen benut. Onze tegenstander speelde een aantal keren over waarna de grootste van hen de voet tegen de bal zette. Door het lichte gewicht van de bal kreeg deze enige hoogte en vloog over onze keeper Danny heen, die zich helemaal uitstrekte en er net niet meer bij kwam, 1-0. Verder waren er in de eerste helft enkele aanvallen maar door het korte veld belanden de meeste ballen achter de beide achterlijnen. 1-0 was dan ook de ruststand.
John V. kwam met een aantal versterkingen waaronder een paar flessen water, om de ergste dorst te lessen (er was nl. ook nog een derde helft met flesjes Jupiler). Hij had ook zijn zoonlief meegebracht als extra versterking. Hier en daar werd er gewisseld en ook op het veld werd het een en ander omgezet.De tweede helft werd er meteen fel begonnen. Een duidelijke verbetering was dat we nu wel een aantal goede combinaties hadden en hieruit onstonden weer mogelijkheden om op 1-1 te komen. Het duurde niet lang of Arjan verraste de Belgische verdediging. Mede door ons spel kwamen verdiend op een gelijke stand. Meteen na de gelijkmaker wilden onze tegenstander wat terugdoen. Ze creëerden een aantal kansen maar deze verdwenen of in de handen van onze keeper of werden over de achterlijn gewerkt. Door een hoge voorzet richting doel welke enig effect had belandde de bal compleet verkeerd op het hoofd van John V. Danny was al een stukje uit zijn doel en zo verdween ook deze bal in het net. 2-1 voor de tegenpartij. Ondanks de onverdiende achterstand bleven we toch voetballen en kwamen we er met vlagen een aantal keren goed uit. Na een paar goede combinaties waarna een lange bal volgde kon Dirk de bal achter de doelman werken. Eindelijk stonden we weer gelijk en konden we gaan werken aan een voorsprong. Helaas viel de gelijkmaker erg laat in de wedstrijd waardoor het niet lang meer duurde voordat de scheidsrechter besloot af te fluiten. Al met al was het een zeer vriendschappelijke en leuke wedstrijd.

Hoewel de kleedkamers niet echt ruim waren ingedeeld was er ook weer een voordeel, een heerlijke warme douche! Er werd nog wat nagetafeld in hun kantine en de nodige flesjes Jupiler werden verorberd. We kregen snacks en er was een soort van loterij. Erg gezellig allemaal!!

Volgende week spelen we wederom een uitwedstrijd, ditmaal tegen de veteranen van Linne. Na een winstpartij en een gelijkspel zullen we ook hier weer minimaal een puntje mee naar huis proberen te smokkelen. Zelfde tijd, zelfde zender, wat betekend: verzamelen om 16.00 uur bij Café t Hingen waarna we gezamenlijk richting Linne zullen vertrekken.

 

04.03.12 Slekker-Susterse Boys - F.C. Hingen (1-2)


Na een hele winter lang op zaterdag op onze luije reet te hebben gezeten, moest er vandaag weer eens gevoetbald worden. Slekkerboys \u2013 FC Hingen stond op het programma. Meteen een derby dus...
Sommigen van ons hebben deze winter nog af en toe een balletje getrapt in de zaal van de Patricius school, anderen hadden de spreekwoordelijke pijp al leeg voordat de warming-up überhaupt begonnen was, en smeekten dan ook bijna om een reserveplaats. Een aantal spelers hadden te kampen met blessures of andere kwaaltjes. Desalniettemin was (m.u.v. Ruud Nieskens) toch iedereen aanwezig, toppie!
We hadden ook een nieuwe aanwinst erbij, een geboren linkspoot te weten Theo (waar ik zoals verwacht ook de achternaam van ben vergeten).

De eerste helft gingen de 2 ploegen uit de gemeente Echt-Susteren tegen elkaar op.
Aan beide kanten van het veld waren wat doelpogingen, maar zonder resultaat. We gingen dus ook met een gelijkspel van 0-0 de rust in.

Hier en daar werd wat omgegooid om toch de 5 bankspelers enkele minuten te gunnen. Of het nou eraan heeft gelegen dat we de tweede helft de wind in de rug hadden, of dat het kwam doordat de stadionverlichting aan werd gemaakt, we waren 80% van de tijd aan het voetballen op de helft van de tegenstander. Zoals Johan Cruijff zou zeggen: Als wij de bal hebben kunnen hun niet scoren.Er werden enkele zeer goede kansen gecreëerd en het duurde dan ook niet lang voordat onze nieuwe linkspoot Theo de verdediging en de keeper van de tegenstander doldde om vervolgens de 0-1 binnen te tikken.
Na deze treffer werden de mannen van de Slek wat agressiever en kwamen meer aan het voetballen. Door een slecht weggewerkte klutsbal stond het binnen de korste keren 1-1. Jammer, maarrr...kop omhoog, borst vooruit en doorvoetballen!
Hier en daar werd er goed gecombineerd. Een aantal voorzetten van zowel de linker als de rechter kant werden niet benut totdat, en jawel, er een hoge bal via de rechterkant werd voorgezet. Peter, die voorafgaand aan deze wedstrijd toch wel graag op de reservebank wilde beginnen, gooide alles in de strijd te scoren, en deed dit dan ook met het hoofd. Hij verraste zowel de keeper, enkele verdedigers van de tegenstander als zijn eigen medespelers. 1-2 voor het Hingen!!
Met nog enkele minuten te gaan werd de wedstrijd rustig uitgespeeld. Echte druk van de Slekkerboys kwam er niet meer. Scheidsrechter Har besloot dan ook om af te fluiten en zo werd de eerste wedstrijd in 2012 dus gewonnen met 1-2.

Zoals gewoonlijk zaten we de 3e helft in de kantine van de tegenstander. Enkele mensen moesten naar huis omdat de vrouw de aardappelen klaar had, maar het gros van FC Hingen bleef nog even om er eentje te drinken om uiteindelijk Hurby uit te zwaaien. Zoals ik heb begrepen vertrekt hij voor een maand naar de Aussies om wat te werken en hen enkele voetbalskills bij te brengen. Veel succes daar en tot over een aantal weken!
A.s. zaterdag staat de uitwedstrijd tegen VV Ven Maaseik op het programma. De interland der interlands! Hopelijk kunnen we op hen ook revanche nemen, onze laatste wedstrijd voor de winterstop en dus laatste wedstrijd van het jaar 2011 werd namelijk thuis verloren met 1-3, amai amai mien kloete...

 

 

FC HINGEN  | arjan@fchingen.nl