Home
Algemene informatie
Ons team
Programma
Uitslagen
Wedstrijdverslagen
Archief 2012
Archief 2011
Morrells FC
UK 14 - 16 maart '14
Agenda/Bezetting
Waar vindt u ons
Uit de oude doos
Activiteiten-Fanshop
Links
Gastenboek

Heb je zelf een verhaal geschreven? Super, in dat geval even doormailen naar de webmaster!

Zaterdag 2 april 2016 SC Susteren - FC Hingen 4-4

 De wedstrijd in en tegen SC Susteren was een doelpuntrijke wedstrijd die eindigde in een 4-4 gelijkspel. FC Hingen leidde met rust met maar liefst 0-3, waarbij de score nog veel hoger had kunnen zijn. De 2e helft werd meer aan aanvallen gedacht en dacht dat de overwinning wel veilig zou zijn, maar SC Susteren kwam sterk terug hetgeen uiteindelijk in een 4-4 gelijkspel eindigde. Zowel Susteren als FCH misten nog diverse kansen, waardoor het ook wel 6-6 of meer had kunnen worden. 

Zaterdag 7 november 2015 VV Vlodrop - FC Hingen 2-4 

FC Hingen wint de uitwedstrijd in en tegen VV Vlodrop met 2-4. Mike scoorde de 0-1 maar voor rust bracht Vlodrop de stand weer gelijk. Na rust was FC Hingen beter maar verzuimde het vaker te scoren. Helmut, Fabian en John scoorden maar Vlodrop kwam voor het einde terug op 2-4. 

Zaterdag 23 november 2013 FC Hingen - VV 't Ven Maaseik 3-2

Na een zeer goede seizoensstart te hebben gehad waren er na een aantal driepunters ook enkele nederlagen en gelijke spelen te zien bij de wedstrijden van de mannen van het Hingen. Af en toe was het nodig om een blik met reservespelers open te trekken waarbij Fabian (de overbuurman van Paul) en Roger (speler van RIOS 4 en eveneens woonachtig op het Hingen) de meeste keren hebben uitgeholpen. 

Vandaag, 23 november was het de laatste zaterdag dat de zwart-gelen het veld mochten betreden. De laatste wedstrijd van 2013 was een interland, en wel tegen de mannen van VV Ven Maaseik. Ondanks de afwezigheid van een aantal vaste krachten hadden we een ruime bezetting op de bank. Het was niet de eerste keer dat de Belgen te gast waren bij FC Hingen dus we wisten wat we konden verwachten. Een leuke, fair-spelend elftal met de kwaliteiten om goed te voetballen. Vooraf kan je meestal wel inschatten of er qua resultaat wat te halen valt, maar, tegen de mannen uit Maaseik kan het alle kanten op gaan. Vooral hun grote spits, als ik me goed kan herinneren droeg hij vandaag rugnummer 5, had een verwoestend schot in de benen. Hard schieten kunnen meerdere voetballers maar dan ook nog tegelijkertijd de bal enige richting meegeven is voor de meesten een hele opgave. Verder combineerden de ploeg met vlagen goed. We wisten dus waar het gevaar lag. 

We begonnen sterk aan de wedstrijd en speelden goed samen. Het duurde dan ook niet lang voordat een fout im de Maaseiker defensie door Frank werd afgestraft. Na een goede strakke voorzet vanaf de linkerkant kom hij de bal vrij intikken, 1-0. Niet veel later was het rommelig in onze defensie en werd het 1-1. Jammer! 

Verder werd er fel maar fair gespeeld. Beiden elftallen combineerden erop los maar zonder resultaat. Met een gelijke stand van 1-1 besloot scheidsrechter Har ook voor het rustsignaal te fluiten. 

Na wat warme thee en de nodige tactische wijzigingen verschenen beide elftallen weer op het veld om aan de tweede helft te beginnen. Meteen was er weer goede druk, hoewel af en toe sommige pasjes niet aan kwamen. Toch was het een voorzet van de linkerkant die Roger vrij voor de keeper zette. In een kluts werkte hij de bal in het netje achter de Maaseiker doelman en zo was het ineens weer 2-1. 

Ondanks dat we goed bleven voetballen konden we een counter van de Belgen niet tegenhouden, 2-2. We stonden weer gelijk en moesten weer helemaal opnieuw beginnen. 

Maar, ware het niet dat we beschikten over een gouden voorhoede? Na een goede combinatie wist (naar wat ik me herinner) Marc de bal goed en strak vanaf links voor te zetten. Fabian bedacht zich geen seconde en met een nette snoekduik kopte hij de bal in de goal. 3-2 voor FCH!!! Geheel verdiend als je kijkt naar de inzet die werd gegeven.

Niet veel later na dit werelddoelpunt waar Zlatan, Ronaldo en Messi nog wat van van kunnen leren was het wederom Fabian die een doelpunt op zijn slof had. Een goed reflex van de doelman van de Belgen voorkwam een grotere voorsprong voor het Hingen. 

Hierna volgden nog wat kleinere kansen maar jammer genoeg belande geen enkele bal hiervan in het net. 

3-2 was dan ook de einduitslag van deze laatste buitenwedstrijd in 2013. 

Sportieve groet en tot 2014!!

 Zaterdag 12 oktober 2013 FC Hingen - CoShiBiHi 5-1

Een niet geheel uitverkocht stadion met een natte grasmat diende als arena waar vandaag, net zoals elke andere tweede kermis zaterdag, de gladiatoren van het Hingen de strijd aan zouden gaan. Om drie uur werd er verzameld bij het thuishonk van beide teams, namelijk café 't Hingen. 

Aangezien er aan onze kant enkele afmeldingen waren, was er gezorgd voor enkele versterkingen. Zo was de kersverse papa Fabian van de partij, maar ook keeper Jordi Hees, normaal de vaste goalie van EVV 5 en Ennio Pirovano, de buurjongen van Hurby. Roger wordt vandaag als laatste keer genoemd, daar hij inmiddels een vaste kracht is voor de mannen van FC Hingen. 

We zouden aantreden tegen het team genaamd CoSchuBiHi, wat een afkorting is voor Combinatie Schutterij Biljartclub Hingen. De teams werden verdeeld en enkele mannen van FC Hingen trokken vandaag een ander tricot aan. 

Na een goede warming-up bij de meeste van ons werd er onder leiding van Sjaak (vader van Stephanie van café 't Hingen) aan de wedstrijd begonnen. De eerste 10 minuten ging de wedstrijd op en neer en het balbezit was ongeveer gelijk verdeeld. Na een fout in de verdediging van CoSchuBiHi kon Marc doorlopen in de richting van doel van gastkeeper Jordi Hees, en na een gevecht om de bal verdween deze uiteindelijk toch in het netje, 1-0. 

Niet veel later was het Fabian die vrij door kon lopen op de keeper en zich niet gek liet maken. Koelbloedig werkte ook hij de bal in het doel en bracht de stand na ongeveer 20 minuten op 2-0. 

Doordat we goede combinaties hadden, ook al lukte niet alles, bleven we kansen creëren. Goed keeperswerk van Jordi, die o.a.een schot van Marc uit de kruising wist te tikken, zorgde ervoor dat het een tijdje 2-0 bleef. Ondertussen werden er ook enkele overtredingen gemaakt aan beide kanten (o.a. slidings, welke bij veteranenvoetbal niet zijn toegestaan). Doordat de scheidsrechter het niet nodig vond om hiervoor te fluiten, liepen de gemoederen af en toe hoog op en zagen we deze agressie ook terug in het begin van de tweede helft. 

Enfin, we bleven voetballen en dit resulteerde in een tweede doelpunt van de voet van Fabian, en dus ook het derde voor FC Hingen. 

Maar Fabian ging niet als enige topschutter de kleedkamer in. Marc zorgde vlak voor rust voor de 4-0 en zo maakte ook hij zijn tweede van deze namiddag. 

In de rust was er de gebruikelijke Schrobbelèr en thee om weer wat energie in de benen te pompen. Er werden nog wat tactische zaken besproken en teruggekeerd naar de grasmat voor de tweede helft. 

Na de aftrap was het meteen duidelijk dat ook onze tegenstander nieuwe energie had gevonden. We werden eigenlijk vanaf de eerste minuut onder druk gezet en hadden moeite met uitverdedigen. Nadat er een speler was doorgebroken en deze alleen voor Arjan kwam te staan, besloot deze aan de handrem te trekken. Met een overtreding die hij inzette met het idee de bal te veroveren floot scheidsrechter Sjaak voor een strafschop. 

Als ik het me goed herinner was het Thuur van CoSchuBiHi die de bal koel achter doelman Arjan wist te werken, en bracht daarmee de stand op 4-1. 

De mannen van het Hingen bleven het moeilijk hebben en doordat het goede spel van de eerste helft niet meer echt terug te zien was werden de kansen minimaal.

Onze nieuwe aanwinst Engel ontving de bal van Roger een aantal meter voor het doel en besloot uit te halen. Door het natte veld botte de bal op en Engel kreeg hem verkeerd om zijn schoen. De stuiter, draai en zonder dat de bal enige snelheid had zorgden ervoor dat Jordi zich vergrabbelde. De bal verdween uiteindelijk rechtsonder net achter de paal in het doel en het eerste doelpunt van hopelijk velen in dienst van FC Hingen was een feit voor Engel. Of het aan de naam ligt, ik weet het niet maar het had alle schijn van engelengeluk, hahaha. 

De eindstand van deze kraker werd uiteindelijk dus 5-1.

Na een douche en enkele interviews met landelijke media, de persconferentie en telefoontjes naar buitenlandse topclubs besloten toch alle doelpuntenmakers gewoon in dienst te blijven van de geel-zwarten want zeg eens eerlijk, waar is de derde helft zo goed en gezellig als bij café 't Hingen?!?! 

Stephanie had goed voor ons gezorgd en na een flinke bodem van soep en stokbroodje kruidenboter werd het voor sommigen nog een lange zit. 

Tot volgende week en voor de mannen van CoSchuBiHi tot volgend jaar: zelfde plaats, zelfde tijd, zelfde zender. Maarrr: andere datum, ander jaar ;)

Zaterdag 5 oktober 2013 FC Hingen - FC Killaars 1-2 

De werkweken vliegen voorbij. Voordat men het doorheeft is het alweer zaterdag en dat wil zeggen tijd voor de wekelijkse wedstrijd van FC Hingen. Met het teleurstellende gelijkspel van vorige week tegen Vlodrop nog vers in het geheugen gingen we vandaag weer met goede moed "de wei" op. In kermistermen gesproken: nieuwe ronde, nieuwe kansen, nieuwe prijzen. En zo was er ook een nieuwe tegenstander voor FC Hingen, de mannen van De Killaars uit Tegelen. 

Bij aanvang van de wedstrijd was het zonnig weer, maar na een kleine tien minuten begon het wat te betrekken en kwamen er donkere wolken richting ons "stadion" in de Bandert. Als gastspelers waren er Roger en Jos van Rios, en in de tweede helft Piet van de veteranen van Sint Joost. 

Het team van de Killaars had precies elf man ter beschikking, dus werd voorgesteld wanneer het echt nodig was dat er een extra speler uit de gelederen van FC Hingen even van tenue wisselde. Ook dat is veteranenvoetbal, altijd met een oplossing komen zodat beide elftallen gewoon kunnen blijven voetballen. 

De mannen van het Hingen zetten vanaf de eerste minuut goed druk en er waren een aantal goede kansen om al vroeg in de wedstrijd op voorsprong te kunnen komen. Stefan schoot na enkele minuten de bal een metertje of twee naast de kruising. Ook Marc liep zich goed vrij maar een pass over de defensie van de Killaars werd op het laatste moment onderschept. 

Na deze eerste sterke minuten zakten we een beetje in en door een miscommunicatie in de verdediging speelden we de spits van de mannen uit Tegelen vrij voor onze keeper Jos, die een schot niet meer kon tegenhouden. Zo was het verrassend 0-1 voor onze bezoekers. De kop was eraf en de Killaars werden naarmate de wedstrijd vorderde steeds sterker. Er was telkens 1 van hun mannen vrij.

Met rust werden er enkele verse krachten in het spel gebracht met de bedoeling de achterstand om te buigen en op gelijke hoogte te komen. Helaas mocht dit alles niet baten. Zoals John V. Vanaf de bank al voorspelde, de kans dat we met 0-2 op achterstand kwamen te staan was groter dan de kans op een gelijkmaker. 

De wedstrijd leek even gespeeld te zijn. Toch konden we nog een schepje erbovenop doen en door een mooi doelpunt van Marc kwamen we op 1-2. Het was weer een wedstrijd geworden. Een aantal minuten na de 1-2 verstaptte de centrale middenvelder van de Killaars zich waardoor hij geblesseerd het veld moest verlaten. Vanaf dat moment speelden we tegen 10 man. Ondanks deze "meevaller" konden de Killaars door goed positiespel nog steeds iedere keer de vrije man vinden. 

Helaas kwam na vandaag dan toch een einde aan onze lange ongeslagen reeks (misschien wel de langste uit de Hingender historie). In Amsterdam klinkt er dan meestal: "het kan dooien, het kan vriezen, we kunnen winnen of verliezen maar een mooiere club als deze is er niet..."

Ik denk dat we toch wel trots mogen zijn dat we op het Hingen nog altijd een balletje kunnen trappen, waar links en rechts om ons heen de veteranenteams zeer veel moeite hebben met voort te bestaan, chapeau mannen!!

Voor komende week, tweede kermiszaterdag, staat de jaarlijkse wedstrijd tegemCoSchuBiHi op het programma, ook wel combinatie schutterij biljart club Hingen. Aanvang van de wedstrijd is deze zaterdag om 16.00uur. Tot dan!!

 Zaterdag 28 september 2013 FC Hingen - VV Vlodrop 2 - 2

Nadat de wedstrijd van vorige week was afgelast wegens onze deelname op vrijdag aan het Roger Joris Toernooi bij RIOS'31 stond voor vandaag weer iedereen te trappelen om de noppen onder te binden. 

Met gastspelers Roger en Freek (beiden eigenlijk al niet meer weg te denken bij FC Hingen) begonnen we aan de warming up voor onze vijfde officiële wedstrijd na de zomerstop. De mannen van het Hingen waren tot nu toe (met uitzondering van de wedstrijden tijdens het toernooi van vorige week) nog steeds ongeslagen. 

Vandaag waren het de mannen van Vlodrop die op bezoek kwamen en gingen proberen ons de eerste thuisnederlaag van het seizoen toe te brengen. Aangezien het in het verleden altijd een lastige ploeg is gebleken, en doordat er voorafgaand aan de warming up al enkele vaste krachten van Vlodrop in de catacomben waren gespot, waren de verwachtingen niet heel hoog. Toch zouden we, net zoals we elke week doen, ons beste beentje voor te zetten en er een fatsoenlijke wedstrijd van proberen te maken. Ze zouden ons niet zomaar klein krijgen. 

Vanaf minuut 1 werd er goed gevoetbald, er waren goede combinaties en de mannen van Vlodrop werden lange tijd teruggedrongen naar eigen helft. Af en toe was er van hun kant een uitbraak, maar goed verdedigend werk van o.a. Frank en een schitterend staaltje keeperswerk van Jos zorgden ervoor dat de stand lange tijd gelijk bleef. 

Soms werd er van afstand een poging gedaan om op oorsprong te komen maar ook Vlodrop had een goede verdediging staan en een keeper met snelle reflexen.

Toch ging er in de passing bij de mannen uit het noorden ook eens wat mis, en zo was het Roger die laat in de eerste helft de openingstreffer kon maken. Via een fout gelopen pass, een goede onderschepping en een beetje geluk (de verdediger van Vlodrop maaide over de bal heen) kwam Roger vrij voor de keeper te staan. Hij bedacht zich geen moment en werkte de bal achter de doelman in het netje, 1-0. 

Een paar minuten later klonk het rustsignaal. Iedereen ging richting kleedkamers om even op adem te komen, thee te drinken en zich op te maken voor de tweede helft.

Na rust waren er enkele wijzigingen doorgevoerd in de opstelling. Zo kreeg Engel (hoop dat ik het goed schrijf) zijn eerste speelminuten in het geel-zwarte shirt van het Hingen. Engel woont sinds een tijdje in 't Thaal en wilde wel eens komen proberen. Eigenlijk zou hij vandaag alleen even komen kijken, maar bij het zien van een vrij lege bank, overleg met technische staf leden Toine en John V. besloot hij in de eerste helft toch maar zijn spullen te gaan halen. 

Het was te merken dat de mannen van Vlodrop hun rust goed hadden besteedt, meteen waren er enkele kansen die maar net naast het doel gewerkt werden door onze uitstekend keepende Jos. De corners die hieruit voortkwamen waren alles behalve aangenaam. Er ontstond onrust in de verdediging van het Hingen en telkens kon men net op tijd de bal wegwerken. 

Gelukkig hadden we ook nog Freek, die er tien minuten na rust de 2-0 in schoot. De mannen van Vlodrop pleitten voor buitenspel,  maar een fluitsignaal leef uit. Niet veel later had Roger ook de 3-0 op de schoen, wanneer hij na zichzelf vrij te hebben gespeeld niet afgefloten was geworden voor buitenspel. 

Vlodrop werd deze tweede helft steeds sterker en het duurde dan ook geen uren meer voordat ze na een slecht weggewerkte corner 2-1 van maakten. We mochten de overwinning eigenlijk niet meer uit handen geven.

De keeper van Vlodrop liet lange tijd zien dat hij ook wel een balletje kom trappen en ging mee voetballen. Telkens stond hij enkele tientallen meters voor zijn doel en zo was het Martijn die een kansje op de 3-1 zag liggen. Bijna van eigen helft schoot hij over alles en iedereen heen. De bal landde na lang onderweg te zijn geweest op de paal, het scheelde niks. 

Vlodrop liet zich dit geen tweede keer gebeuren, en maakte vlak voor tijd de 2-2.

Jammer maar helaas. Er werden nog enkele pogingen gedaan voor een overwinning te bewerkstelligen, maar beide teams slaagden hier niet in. 

De eindstand van Vlodrop - FC Hingen was dan ook 2-2. 

Na de wedstrijd gingen van beide teams nog enkele spelers naar Café 't Hingen waar Stephanie voor broodjes frikadel had gezorgd. 

Volgende week krijgen we een nieuw team op bezoek, namelijk De Killaars uit (wat ik meen te hebben gehoord) Tegelen. Aanvang van de wedstrijd is 17.00 uur in De Bandert. 

De week erna staat op nakermis zaterdag om 4 uur de jaarlijkse wedstrijd tegen het combinatieteam van de mannen van Biljartclub en Schutterij Wilhelmina Hingen (CoSchuBiHi) op het programma. 

Voor nu een sportieve groet en tot zaterdag!=

Zaterdag 14 september 2013 FC Hingen - Morrells FC 4-3

 The Proud Dutchman of FC Hingen

versus

The Pale Britisch Islanders of Morrells FC

We schrijven zaterdag 14 september. Een regenachtige dag in het jaar 2013. De meeste interlands hebben tot op de dag van vandaag enkel plaats gevonden in de grotere stadions van Nederland en Engeland. Te denken aan bijvoorbeeld de Kuip in Rotterdam, Old Trafford in Manchester, de Amsterdam Arena en het Londense Stamford Bridge. Waar normaal het God Save The Queen en Wilhelmus of The Champions League Hymne klinken voorafgaand aan de wedstrijd, was het vandaag vrij rustig. Er werd vooral vriendelijk gelachen. Wat wel terugkwam waren de gespannen gezichten bij beide ploegen. Zowel de gasten van Morrells FC als de mannen van FC Hingen wilden de felbegeerde wisselbeker winnen. Vandaag was veld 2 van R.I.O.S. ’31 (het veld waar FC Hingen al zijn thuiswedstrijden speelt in sportcomplex In de Bandert in Echt) het strijdtoneel van een historische wedstrijd in de geschiedenis van FC Hingen en ik denk ook de Echter voetbalhistorie. Niet voor niks dus dat L.O.E.S. (Lokale Omroep Echt Susteren) een cameraploeg had gestuurd om de wedstrijd gedeeltelijk op film vast te leggen. 

Enfin, ongeveer een jaar geleden, toen onze teammanager Toine Meeuwissen met zijn zakenrelatie en goede vriend Tony (o’Connor) onder het genot van het glas bier weer eens over voetballen waren aan het praten, werd het idee geboren dat de jongens van het Hingen eens een keer in Engeland moesten spelen. Het Engelse team zou samengesteld worden met werknemers van Morrells Woodfinishes, een verfproducent in Manchester waar Toine al vele jaren over de vloer kwam. Aangezien bij het bedrijf zo’n 130 mensen werkzaam waren, werd er na lang zoeken toch een selectie gescout met een gemiddelde leeftijd van 43 jaar. 

Met hun eerste en enige training van 6 september j.l. werd er om kwart over 3, na een stevig Engels ontbijt te hebben genoten bij Café ‘t Hingen, vertrokken naar het sportcomplex in de Bandert. Beide teams hadden zoals gewoonlijk een apart kleedlokaal en bereiden zich in alle geheimzinnigheid voor op “The Match of the Day” of misschien wel “The Match of the Season”.

Als eerste kwamen enkele geel-zwarten het veld op om zich warm te maken voor de vandaag 2 keer 45 minuten durende wedstrijd. Normaal bedragen onze speelhelften elk 35 minuten, dus voor de extra 10 minuten van vandaag waren twee gastspelers opgetrommeld die ons de afgelopen weken al vaker uit de brand hebben geholpen. Het waren wederom Fabian en Roger die de selectie van FC Hingen, bij het ontbreken van Leon en Marc, compleet maakten. Er zou om de 10 minuten gewisseld worden om zo iedereen speeltijd te geven en ervoor te zorgen dat de minder getrainden onder ons tijdig op adem konden komen. 

Onze gasten uit Engeland betraden even later ook het veld voor de warming up en waren gekleed in een oranje shirt voorzien van het logo van Morrells, zwarte broek en zwarte sokken. Na een gedegen warming up, enkele foto’s en succeswensen werd er begonnen aan de wedstrijd onder leiding van John Verheyden. Al vanaf de aftrap waren er aardig wat mensen gekomen om te supporteren. Het zou geen makkelijke middag worden voor de mannen van het Hingen, want de oranje-zwarten uit Manchester konden ook wel een aardig balletje trappen. 

De eerste minuten ging de wedstrijd ongeveer gelijk op. Alleen in aanvallend opzicht waren de mannen van het Hingen aan de betere hand. Toch kwam af en toe een tegenstoot via goed combinatiespel. Dat er zonder slidings gespeeld diende te worden werd af en toe vergeten, maar gelukkig bleven blessures uit.

Na ongeveer 10 minuten werd de score via André van Neer geopend. 1-0. Niet kort daarna was er ook de 2-0, die van de voet van Fabian kwam. Even werd gedacht aan een monsterscore en om de mannen van Morrells FC deze te besparen werd er bij het Hingen tijdig gewisseld. Dit was meteen duidelijk want een stuk van de tactiek was daarmee ook verdwenen. Na goed tikkie-takkie werk van de Engelsen werd de achterstand verkleind tot 2-1. Onze keeper Jos Leurs was kansloos.

In de 20ste minuut (of iets daaromheen) was er het eerste minpuntje van het weekend. Bij een actie om de bal te veroveren scheurde Mark Jones zijn achillespees af waardoor deze het veld moest verlaten. Gelukkig kreeg hij 2 steunpilaren die hem naar de kleedkamer begeleiden en werd er geprobeerd telefonisch een fysiotherapeut te raadplegen. Aangezien niemand deze zaterdagmiddag de telefoon bij zich leek te hebben werd toch maar gebeld met de huisartsenpost waar na een lang gesprek een afspraak kon worden gemaakt.

Naar wat ik inmiddels heb vernomen zou Mark Jones de maandag of de dinsdag in Engeland geopereerd worden. Natuurlijk wensen wij van FC Hingen hem veel beterschap en een spoedig herstel.

Ondanks deze tegenslag werd er toch door gevoetbald. Inmiddels was de Schrobbeler welke de thee deed vervangen voor de rust ook al gearriveerd en dus kon de scheidsrechter niet veel later voor het rustsignaal fluiten. 

Na deze wat langere pauze (na 22,5 minuut was er ook al een drinkpauze geweest) waren de mannen weer fris en fruitig om te beginnen aan de tweede helft. Inmiddels was het gestopt met regenen en waren er wat meer toeschouwers gearriveerd om nog een gedeelte van de wedstrijd te kunnen genieten. 

De bal lag op de middenstip en er werd gefloten voor de aftrap. Niet veel later was het John Goertz die er 3-1 van maakte. Toine Meeuwissen besloot om zichzelf in het veld te wisselen, en nam plaats onder de lat, waar eerst Jos Leurs had gestaan. Ingepakt met een knieband en de nodige woordjes van “kijk uit” en “doe geen gekke dingen” (we wilden niet met nog iemand richting huisartsenpost) rende hij richting het doel. Natuurlijk waren de mannen van Morrells niet blind en ze wilden onze nieuwe goalie wel eens even uittesten. Meteen was er een antwoord op de 3-1. Onze verdediging werd voor even in de luren gelegd en de bal verdween achter onze reserve doelman Toine in het net, 3-2.

Fabian was het die, na de goal van de Engelsen een antwoord klaar had en met zijn goal de 4-2 aantekende. Het ging ineens heel snel! Met nog een paar minuten op de klok schakelden de mannen van Morrells nog één keer een tandje bij. Meteen was er de 4-3. Niet veel later besloot John Verheyden (die overigens een goede wedstrijd had gefloten) voor het eindsignaal te fluiten.

Na de wedstrijd waren er nog de penalty’s. De keeper van Morrells wilden even laten kijken dat hij dan wel veteraan was, maar het duiken nog niet verleerd was. Mede daardoor kwam het ook dat de jongens van FC Hingen in debeginfase van de shootout regelmatig misten.

Al met al was het een zeer leuke wedstrijd en zeker voor herhaling vatbaar!

Ik wil bij deze iedereen bedanken (met name de jongens van Morrells, want zonder hun was het hele feest niet doorgegaan) die zijn/haar best heeft gedaan om dit unieke evenement doorgang te laten geven.

 

Tot ziens bij de return, in Manchester!!

Zaterdag 7 september 2013 VV Maasgouw(Thorn) - FC Hingen 2-2

Zaterdagmiddag, 4 uur. De hoogste tijd om te vertrekken richting  het voetbalveld van Thorn, waar vandaag de wedstrijd tegen Maasgouw Thorn Vets werd gespeeld. Wegens de langdurige blessures van John V. en Stefan werd er een beroep gedaan op Gerard van Rios 4 en Fabian (welke normaal bij FC Maasgouw in het 3e speelt. Verder was Roger van Rios 4 ook weer van de partij, een eigenlijk nu al niet te missen kracht. 

Door deze mannen konden we beschikken over 4 wisselspelers en zo proberen de mannen van Thorn te pakken op conditie. Vorig jaar nog werd er met grote cijfers verloren op veld 2 van het sportpark “Ter Koel”. Vandaag dus dé kans om dit even recht te zetten.

Ondanks de regenbuien begonnen de mannen van het Hingen goed aan de wedstrijd, het balbezit was ongeveer gelijk en echte grote kansen waren er in de eerste 5-10 minuten niet. Toch werden de mannen in het blauwwit gestreept een keer gevaarlijk door een kopbal op de lat. Een eventuele mogelijkheid op 1-0 bleef daarna echter uit aangezien de bal via de lat achter het doel belandde. 

Ook de geel-zwarten braken af en toe door de verdedigende linies van Thorn, waar Arjan even liet zien waar de term “Sneijdertje” vandaan komt. Na een doorbraak aan de linkerkant zag hij zijn medespelers over het hoofd en bracht zelf een schot uit op de doelman van Thorn, een niet geheelonbekende bij de mannen van Pey en het Hingen, daar deze een rijke historie bij Rios’31 heeft door daar als eerste doelman in de eerste klasse D onder de lat te staan (naar schatting zo’n 7-8 seizoenen geleden?). Deze zelfde doelman had de speech van zijn coach begrepen en verdedigde zijn doelgebied goed.

Maarr... FC Hingen heeft zijn eigen killer als het aankomt op het afmaken van kansen in de persoon van Hurby, en deze besloot ook dat het wel mooi was geweest met de reddingen van de doelman uit Thorn. In de kluts kwam de bal voor de voeten van Hurby die, zo koel als een hij was, de bal zonder moeite in het netje wist te leggen, 0-1!

Even later was het alweer Hurby die de kans op de 0-2 op de slof had, maar helaas belandde zijn schot via de linkerhand van de keeper achter het doel. 

Ook Fabian kreeg nog een kans op 0-2 maar nadat de keeper de bal had geblokt kon Paul net niet erbij komen en zo ging ook deze kans verloren.

Het was een harde wedstrijd met redelijk wat slidings en hier en daar werd er zo nu en dan gevloekt. 

Daarna werden de mannen uit Thorn sterker en kwam er meer druk op de verdedigers van het Hingen te staan. Na wat duw en trekwerk besloot de scheidsrechter tot een vrije trap. Met twee keepers in de goal waarvan ééntje al besloot zijn handen op de rug te doen om vergissingen te voorkomen, belandde de bal toch nog in de rechter kruising. De stand was weer gelijk,1-1.

Niet veel later was er opnieuw veel duw en trekwerk en werd er binnen de 16 meter van het Hingender doelgebied een sliding gemaakt. PENALTY!
Na een kleine discussie met de scheidsrechter besloot deze toch vast te houden aan zijn standpunt en legde de bal op de stip. Na een aanloop van een kleine 10 seconden werd de bal in de linker benedenhoek geschoten, het was 2-1 voor de blauwwit gestreepte gastheren. 

In de rust werd er hier en daar wat omgegooid en fris en fruitig werd er aan de tweedehelft begonnen. Het leek op een herhaling van de eerste 15 minuten van de eerste helft. Het balbezit was ongeveer gelijk en echte grote kansen waren er niet. 

Hurby was helemaal vergeten te juichen voor zijn doelpunt in de eerste helft en besloot daarom zo’n 20 minuten voor tijd alsnog te juichen. Na een duel met de centrale middenvelder van Thorn werd er een buikschuiver ingezet. Even keek Hurby nog achterom maar helaas had de scheidsrechter hem niet gezien.. 

Niet veel later was er een goed doorgaan van Marc die overspeelde naar Arjan. Deze tweede was, nadat hij de bal in de voeten had ontvangen en voor het doel stond, aan het twijfelen of hij de bal erin zou schieten of toch maar zou gooien. Na een kleine anderhalve minuut werd toch besloten de bal met de voet te verplaatsen en zo werd de stand via de linkeronderhoek van het doel van Thorn gelijk getrokken, 2-2! 

Wat het Nederlands elftal in Estland vrijdagavond liet zien werd de middag erna herhaald op het veld van Thorn. 

Martijn kwam nog een keer met een afstandsschot vanaf een meter of 25 dicht bij de 2-3. De inmiddels ingevallen keeper (oud doelman van Rios was uitgevallen met een hamstringblessure) wist de bal maar net te controleren. 

Een kleine minuut later liet Marc nog even zien dat hij redelijk nog wat snelheid in de benen heeft en maakte een lange sprint in duel met de linksback van Thorn. De bal werd gewonnen maar helaas, de kracht was op, en dus werden de twee vrijstaande mensen voor het doel niet meer bereikt. 

De eindstand van vandaag was 2-2, en verdiend! Er is goed gevoetbald.

Na 3 wedstrijden 7 punten, heel goed!

Volgende week is er de interland tegen de mannen uit Manchester. Laten we hopen deze goede reeks kan worden voortgezet en we ook hen een poepje kunnen laten ruiken.

 

Zaterdag 31 augustus 2013 St.Joost - FC Hingen 0-2

 De laatste dag van de maand  augustus betekende voor de mannen van FC Hingen tevens de tweede wedstrijddag na de zomerstop. Er moest worden aangetreden tegen de mannen van Sint Joost en dus de tweede derby in korte tijd. 

Hurby was er sinds lange tijd weer bij en stond te popelen om weer de wei op te gaan. In de warming-up werd getest of zijn vizier nog steeds goed stond, en dus werden er een aantal doelpogingen gedaan, overigens zonder doelman want anders zou er meteen te veel druk op de schouders van onze routinier komen te staan. 

Met Roger van RIOS 4 en Mike, zoon van Paul Janssen hadden er uiteindelijk een selectie van 13 man. Marc en Mike (in de volksmond ook wel M&M genoemd) begonnen als wisselspelers, maar aangezien de bank al vol zat met technische staf en spelersvrouw (van Arjan) besloten M&M  maar voor de duckout op het gras te gaan zitten. 

Hingen domineerde vanaf de eerste minuut alleen waren er af en toe misverstandjes met aanspelen. Toch was het FCH met de eerste doelpoging. Arjan kreeg een hoge voorzet en kopte de bal net naast, jammer. 

Na een kleine 5 minuten gespeeld te hebben viel Ruud geblesseerd uit en dus kwam Marc binnen de lijnen. Wederom was er druk naar voren en werd de tegenpartij tot op eigen helft terug gedrongen. Toch kwamen de mannen van Sint Joost ook af en toe eruit en waren ze enkele keren redelijk gevaarlijk dichtbij een doelpunt. 

Alle zorgen leken geweken toen Paul op links de vrije ruimte zag, maar helaas begreep niemand hem.. 

Toch kwam het Hingen in de eerste helft nog op voorsprong door nonchalant de bal vanaf een meter of 20 in de linker kruising de draaien.

Niet veel later klonk het rustsignaal.

 Na rust was de wedstrijd qua balbezit en kansen wederom in het voordeel van het Hingen. Maar de mannen van Sint Joost lieten zich deze middag niet zomaar overlopen en dus werd het spel wat feller. Er werd wat meer geduwd en getrokken en een aantal beslissingen van de scheids-/grensrechter schoten Marc in het verkeerde keelgat waardoor hij het veld verliet.

Even daarvoor nog had Arjan bijna gescoord toen hij een hoge voorzet met een omhaal probeerde te verzilveren. Helaas vloog de bal net over.

Hurby liet het publiek nog genieten van zijn Australisch/Amerikaanse schijnbeweging door over de bal heen te maaien. 

Mike, die voor Marc in het veld was gekomen forceerde een dribbel en kon de bal vrij makelijk langs de Sint Jooster doelman schieten, 0-2.

De wedstrijd leek gespeeld want de mannen van Sint Joost kwamen niet echt meer gevaarlijk van hun eigen helft af. Dit resulteerde in een aantal forse duels waarbij o.a. Paul "de Sjaak" was. Bij een duel om de ba, binnen de lijnen te houden liepen de gemoederen hoog op en er ontstond een opstandje tussen Paul en ėėn van de mannen van Sint Joost. Gelukkig stonden twee afgevaardigden van de Nederlandse Krijgsmacht en de lange arm der wet (ook wel Nederlands hoop in bange dagen genoemd) in de personen van Arjan en Karsten er met hun neus bovenop en dus was er vrij snel het signaal "brandmeester". De scheidsrechter besloot echter het spel te staken en dus was 0-2 de einduitslag.

Gelukkig zorgde de warme douche ervoor dat beide teams na het omkleden gewoon gezellig hun pilsje konden drinken. Er werden links en rechts excuses aangeboden en misverstanden werden bijgelegd.

Onder het genot van een pilsje en een snack werd de innerlijke mens verwend op deze redelijk warme en zonnige dag in Sint Joost.

Mannen, bedankt en tot over een half jaar!

 

Vrijdag 23 augustus 2013 Slekker/Susterse Boys - F.C. Hingen 5-7

Na een redelijk lange zomerstop waarbij de weergoden ons goed gezind waren en dus zorgden voor voldoende zon uren, was er bij enkele spelers toch wel te merken dat de barbecue meerdere malen aan was geweest. De shirtjes zaten bij sommigen allemaal wat strakker en waar voorheen nog pure spieren te zien waren begonzich wat bumpervorming voor te doen. 

Met een drietal versterkingen in de personen van Roger en Hedzer van RIOS 4 en Freek van RIOS 3, werd er aan de warming up begonnen. Iedereen had weer zin om wat sprintjes te trekken, goals te maken en balletjes te trappen. 

Toine nam bij afwezigheid van vaste goalie Jos plaats onder de lat en ook Pedro kon eindelijk weer flink met de vlag gaan wapperen.

Het was vrij benauwd, maar gelukkig konden we beroep doen op 4 wisselspelers. Er werd dan dus ook gekozen om doorlopend te wisselen om zo het team fit te houden.

Al vrij snel na het eerste fluitsignaal werden we gevaarlijk maar goals bleven uit. Na een paar minuten was er een misverstand tussen aanval, middenveld, verdediging en doelman en dus veranderde de stand van een rustige 0-0 in een minder gunstige 1-0. Nu moet ik meteen erbij zeggen dat ik het precieze scoreverloop niet meer weet. Maar goed, 1-0 voor de Slek. Hun blij, wij..  niet zo.

Toch kwamen er ook voor de geel-zwarten kansen. Sterker nog, deze kansen werden ook meteen keiharde doelpunten. Eerst zag Paul Janssen een kansje om via de midden door te breken en zo een combinatie met (volgens mij Hedzer) te verzilveren, 1-1. Niet veel later was het Martijn V. die de bal voorbij doelman Dré van de Slekkerboys schoof, 1-2. Ondanks dat we sterker werden werden er ook onnodige fouten gemaakt, dus het duurde dan ook niet lang voor de Boys van de Slek de standweer gelijk trokken naar 2-2. 

André tekende voor de 2-3 en daar houdt meteen mijn geheugen op qua scoreverloop. Het ging in elk geval gelijk op en het was een zeer vermakelijke wedstrijd met vele doelpunten van beide kanten.

Wat ook vrij duidelijk te zien werd, was dat John G. in de zomer vaak de bijt-actie van Suarez had terug gekeken. In een kopduel met de poging de score uit te breiden klapte John hard met zijn tanden op het hoofd van een van de Slekkerboys, Henk. Gevolg: John zijn tand kwijt en Henk een snee in zijn hoofd. De eerste oorlogswonden van dit seizoen waren een feit!

Gelukkig was het medisch team onder aanvoering van Leon Knoben snel aanwezig en deze constateerde ook vrij snel dat inschakelen van collega’s van de GGD niet nodig was.

John mocht zijn tand in zijn wangzak stoppen en een tandarts opzoeken, en Henk werd ter plaatse met pleisters opgelapt.

In één van de pogingen van de Boys om op gelijke hoogte te komen met FC Hingen werd een handsbal van diegene door Pedro niet gezien. Op aanraden van Pedro zelf is het misschien een idee om dit jaar geen potgrond voor RIOS te verkopen maar te gaan collecteren voor een brilletje.

De uiteindelijke eindstand van deze eerste officiële wedstrijd van het seizoenwerd 5-7, of zoals ze ook wel eens zeggen: “Vief väör hun, 7 väör ós!”

Wat verder nog opviel aan de verder leuke wedstrijd was dat de coach van het FC Hingen telkens zijn vak verliet, wat gelukkig bij de 4e, 5e, 6e, 7e en 8e official onopgemerkt bleef..

Na de wedstrijd werd er natuurlijk weer lekker nagetafeld en de 3e helft gevierd in de kantine van de Slek.

Doelpuntenmakers aan Hingender kant waren vandaag:
Martijn 2, André 2, Paul 1, Hedzer 1, Freek 1

 

Zaterdag 9 maart 2013 VV Ven Maaseik – FC Hingen 5-4

Met de overwinning van vorige week nog vers in de benen moest er op deze natte zaterdag wederom gevoetbald worden. Dit keer onze jaarlijkse interland tegen de mannen van VV Ven Maaseik. We hadden een aantal afmeldingen en blessures (onze topschutter van vorige week had zich verstapt), dus moesten we ons blik weer opentrekken en hopen op een aantal vervangers.Deze kwamen van Vriendenteam RIOS 5, te weten Kim en Angelo. 

Toen we aankwamen in Maaseik was het ongeveer gestopt met regenen, gelukkig..

In een net iets té kleine kleedkamer maakten we ons klaar voor de wedstrijd. Peptalks, analyses enzovoort werden uit de kast gehaald om ons te motiveren de goede reeks voort te zetten en deze wedstrijd wederom als winnaars uit de bus te komen.

Het was koud op het veld. Nergens was echte beschutting tegen de wind uit het Westen. De warming up werd gestart en het veld werd ingelopen, maar het werd er niet echt warmer op.. 

De mannen uit België speelden in het zwart. T.o.v. de Nederlandse velden is het in België toch net iets anders. Ik denk dat ze daar met andere maten meten, want dit veld was duidelijk kleiner als dat van ons. Maar goed, we moesten het er toch mee doen. 

Op de bank begonnen Frank, Stefan en Ruud, gezelligheid dus gegarandeerd, alleen jammer dat de “bankverwarming” kapot was en dat er in geen velden of wegen een ober te bekennen was, anders had het er nóg gezelliger geweest! 

We begonnen niet sterk aan de wedstrijd. Er werd door te weinig mensen doorgejaagd op de bal. Het duurde ook niet echt lang voordat we een 1-0 achterstand hadden.

Even later bracht John G. ons op een gelijke hoogte, 1-1. Maar het mocht niet baten, voor rust nog kwamen we op een 2-1 en 3-1 achterstand, mede door slecht uitverdedigen. De schoonheid van het spel vanvorige week was compleet verdwenen.

In de rust hoopte iedereen op warme thee, maar het werd koud water. In de opstelling maakte 3 mensen plaats voor de bankzitters. Vanaf de aftrap van de mannen van het Ven werd er meteen druk gezet en al snel kwamen we op 3-2 door een goal van Frank. We creëerden wat meer kansen en nadat Arjanneer werd gehaald door de keeper kregen we ook nog een penalty. Arjan zelf was het die de bal snoeihard tegen het dak van het doel knalde, 3-3. Eén punt was gered. Maar helaas, de mannen uit België deden er een schepje bovenop en na een aantal doelpogingen viel dan toch de 4-3 in ons nadeel. Maarrrr….
Ook in België gaat er wel eens een hand naar de bal in de eigen 16 meter, dus wederom een penalty. En ook deze keer was het Arjan weer die de bal binnenschoot, 4-4! 

Met nog een aantal minuten op de klok waren het weer de Belgen die het spel van vanmiddag domineerden. Elke uitbraak van hen was gevaarlijk. Helaas konden we de punten dan ook niet mee naar huis nemen vanmiddag, want net voor tijd waren het de mannen in het zwart die nog de 5-4 aantekenden. Meteen van de aftrap werd er nog één laatste aanval geprobeerdmaar helaas, het mocht niet baten. Het eindsignaal klonk uit het fluitje van de scheidsrechter. 

5-4 was de einduitslag. Volgende week zullen we op eigen veld de mannen uit Linne trotseren en proberen ook hier weer een top wedstrijd te spelen zoals onze eerste wedstrijd uit op de Slek. Sportieve groet en tot dan!

 

Zaterdag 2 maart 2013 Slekker/Susterse Boys - FC Hingen 0-8

Na een zeer lange winterstop (wat sommigen van ons niet in de koude kleren was gaan zitten) was het zaterdag 2 maart weer tijd om de voetbalschoenen aan te trekken en richting de Slek af te reizen voor de derby met de Boys.

Er waren een aantal afmeldingen, maar met Fernon, Henk van de Ven (vanaf de tweede helft) en Martijn Vergoossen als nieuwe aanwinst hadden we toch 12 man. 

We begonnen sterk en vooral op rechts was er een tijd lang veel vrije ruimte.

De eerste paar kansen kwamen al zeer vroeg in de wedstrijd maar werden niet afgemaakt. Na een kleine 10 minuten (schat ik want preciesweet ik het niet meer) werd door goed combinatiespel van de geel-zwarten Fernon alleen voor keeper Richard van de Slekkerboys gezet. Fernon bedacht zich geen moment en schoof de bal tussen de palen, 0-1! 

We bleven goed combineren en het tempo lag vrij hoog. De bal bleef rollen.
De mannen van de Slekkerboys konden af en toe ook opbouwen, maar werden al snel door de verdediging van FC Hingen tegen gehouden. 

Een kleine 10 minuten voor rust was het Marc die de 2-0 voor zijn rekening nam. 

Na de 2-0 waren er nog wel wat kansen maar deze belanden geen van allen in het doel. Zo was 2-0 dus ook de ruststand, niet verkeerd voor een eerste wedstrijd! 

Meteen na de rust werd het goede spel uit de eerste helft voortgezet.

Al snel viel dan ook de 3-0 en de 4-0. Paul (die in deeerste helft nog een wereldkans niet verzilverd had) en John G. zorgden ervoor dat er in één keer vier topscoorders waren!

Er werd vrolijk gecombineerd en er was goed voetbal te zien van de kant van het Hingen (dit is wel eens anders geweest). Er waren een paar mooie voorzetten en doelpogingen en het leek erop alsof het allemaal niet veel moeite kostte.

Paul wilde echter toch voor heel even alleen topscoorder zijn en schoot de 5-0 in het net. Marc liet deze actie niet onbeantwoord en tekende vrij snel de 6-0 aan.

Ook John G. wilde zich graag weer bij het rijtje van topscoorders voegen en dus kwam de 7-0 van zijn schoen. 

Er waren nog enkele kansen maar deze bleven onbenut, tot net voor het einde van de wedstrijd toen Marc via een steek-pass-struikel-val van Stefan nog de 8-0 maakte en zich zo als enigste mocht kronen als topscoorder met 3 doelpunten. Én wedstrijd topscoorder en competitie topscoorder, wat een feest!!! (Kunnen de spitsen uit de eredivisie nog wat van leren)! 

Tot zover wedstrijddag 1.

 

 

FC HINGEN  | arjan@fchingen.nl